1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TechPowerUp OSD Server: new beta build

Discussion in 'Graphics Cards' started by W1zzard, Apr 28, 2012.

  1. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
    Thx, and atm it seems to have fixed my Yahoo Messenger crashing problem, but another thing i noticed while uninstall or just install over the one i got is that it fails to overwrite/remove "TPUOSDVideo.dll" until i close Skype (version 5.9.66.114) than i can uninstall/install the OSD.
  2. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    Skype is probably trying to record from the OSD as it provides a video capture device. if that is the only one in your system, it might get picked by default, which causes it to be running, so the file is open
    puma99dk| says thanks.
  3. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
    thx, that make sense, just through i would tell u if u didn't knew ^^
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    i'll think about ways to make the installer more resillient to open files
  5. 1nf3rn0x

    1nf3rn0x

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2,032 (1.13/day)
    Thanks Received:
    361
    What's the video cap performance like? Can it beat fraps and afterburner in that department?
  6. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    give it a try, your feedback is appreciated. i have no experience actually using in-game video recording
  7. 1nf3rn0x

    1nf3rn0x

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2,032 (1.13/day)
    Thanks Received:
    361
    I like to record gameplay, so I'll compare it to fraps, afterburner and dxtory. :)

    Edit: Fiddling through the settings about to test it. It's missing the ability to choose where to record to! :)
  8. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    right now it records to a directory "video" below the installation folder, i'll add an option to choose the output directory.

    is the file naming ok?
  9. 1nf3rn0x

    1nf3rn0x

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2,032 (1.13/day)
    Thanks Received:
    361
    Yeah everything is fine. This thing has potential since the video files are pretty small comparing to fraps and other programs similar. It still needs some tweaks as I take about a 30% perf hit comparing to fraps. Usually I record at 1280x720 at 60fps solid but it dips into the 40s and 50s. Other than that pretty solid ! :D

    Hopefully with my new system coming soon I can record at a larger resolution for full hd videos instead of upscaling :)
  10. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    it compresses the video in realtime, fraps doesn't do that. have you tried setting the compression speed slider all the way to "low cpu load" ?
  11. 1nf3rn0x

    1nf3rn0x

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2,032 (1.13/day)
    Thanks Received:
    361
    I left it stock standard right in the middle. I'll go back and lower it and I'll come back with some results xD

    Ok, fps increased a bit, not going under 50 but quality is no longer as good :(. But file size is awesome. Hopefully this can go far, since I use afterburner for its amazing perf and small file sizes but it cannot record sound, which is sometimes vital for videos. This would be a good replacement :D
    Last edited: May 13, 2012
  12. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    dont change the quality slider, change the speed slider.

    changing speed should not affect quality, just filesize
  13. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,340 (3.76/day)
    Thanks Received:
    1,479
    There is a bug with font size. If I put in one number it, puts the second number second unless I push the right arrow. Pretty cool
    Crunching for Team TPU
  14. Protagonist

    Protagonist

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    718 (0.50/day)
    Thanks Received:
    123
    Is there a standalone version (Non installation)? or will there be one soon?
  15. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    there are no plans for that as it needs to register some stuff with the system that wouldnt get unregistered without an installer

    nice find, will fix tomorrow
  16. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
    sry to report it again, but my Yahoo Messenger starts crashing again when ur OSD is opened W1zzard :/
  17. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
  18. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
    when i click on it i get "Yahoo! Messenger 10.0.0.1270" otherwise u can change it at the right side:

    [​IMG]

    i hope that helps W1zzard, the problem is when Yahoo Messenger is working than TPU OSD don't show any status of fps or anything when TPU OSD works Yahoo Messenger keeps crashing.

    Attached Files:

  19. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    start the download .. it will take you to yahoo
  20. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
  21. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    it's not crashing here.. does your crash on startup? or after a certain action?
  22. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
    it crashes instantly when it starts up, but when ur Yahoo Messenger ain't crashing it's bcs TPU OSD ain't activate so it shows stats, i figured that out myself.

    but when it goes activate my yahoo messenger keeps crashing.
  23. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    tried that .. nothing .. can you describe some steps?
  24. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,332 (1.02/day)
    Thanks Received:
    746
    well i can start TPU OSD and if Yahoo Messenger don't crash than i don't get fps showing in Media Player Classic, Skype and games but if it does show Yahoo Messager crashes.
  25. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,761 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,470
    are you able to get a crash address or similar?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page