1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Upgrading from 600mhz

Discussion in 'General Hardware' started by u2konline, Jan 21, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Yeah :nutkick:
     
  2. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    3,312 (1.40/day)
    Thanks Received:
    1,855
    Not to beat a dead horse, but eXtreme Power Supply Calculator ( http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine) using a Pentium M 800MHz (Pentium M was a PIII) with the parts that he says he has says a recommended PSU wattage of 169W. I'm just trying to figure out if u2konline is pulling a fast one on us.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  3. CJCerny

    CJCerny

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    856 (0.39/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Akron, OH
    You'll probably be able to buy a 1ghz Coppermine PIII on ebay for $40-$50 or so. If your hoping to get more gaming power, though, that money would be better spent on a new video card instead. It would be a much bigger jump to go from the 6200 you have now to a $50 card than it would be to go from a 600mhz to a 1ghz CPU. Of course, I'm not factoring in heat or power considerations.
     
  4. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
  5. RevengE

    RevengE

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    2,662 (1.22/day)
    Thanks Received:
    211
    Location:
    Ohio
    It's about attention he knows people will question him. It's always something about upgrading or old hardware.
     
  6. EiSFX

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    570 (0.24/day)
    Thanks Received:
    124
    Location:
    Alberta, Canada
    holy my 81 year old Grandmother has a computer 5x times faster then that this is just funny man

    and if you call 14-30 FPS good frame rate man your brain must have a really slow response time anyways man i would spend like 100 bucks and get some new hardware then you would see what real frame rates looks like like 50 to 80 FPS if not more
     
  7. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.31/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    what's with all the guests viewing this? lol
     
  8. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    They are watching us :laugh:
     
  9. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.16/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Id be willing to bet this guys sitting behind some super computer and getting his jollys off of the stupid remarks :roll:

    If i could play newer games without upgrading id do it too. Who really wants to spend more and more money to keep up?

    With that being said, the socket A is coming out. Good times.
     
  10. RevengE

    RevengE

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    2,662 (1.22/day)
    Thanks Received:
    211
    Location:
    Ohio
    They are all in shock ha ha ha
     
  11. 3870x2

    3870x2

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    4,875 (1.96/day)
    Thanks Received:
    689
    Location:
    Joplin, Mo
    wtf, 83 guests?¿?¿
     
  12. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.83/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Alright everyone, i am just going to ask my family member to buy one from ebay. They are suppose to be under 30 dollars, so going from 600mhz to higher will be a nice upgrade on this Pentium III.

    And for everyone else who says i am lying about using 90watts, please take a look at this:
    http://img293.imageshack.us/my.php?image=picturezs2cz0.jpg

    I took off the PSU sticker and put it on one of my xbox games. So i am not pulling a fast one on nobody. The thing never heats up anyways, it blows out cool air, but i notice it starts blowing out very cool air when i am playing certain games.

    Anyways, so i am upgrading my speed for my p3 from 600mhz, so this thread can be closed now. Thanks for the all the help, and i hope everything goes well when i get it :)
     
  13. RevengE

    RevengE

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    2,662 (1.22/day)
    Thanks Received:
    211
    Location:
    Ohio
    Bahahahahaha
     
  14. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    The point is just to see how we will react . This clown thinks that posting this will get him a laugh or 2 well it jolly well may have . But come on they do not even MAKE a Pentium II any more it is very hard to find A PIII and what would be the point is right .
    DUDE pull you head out of the case and get with the times a Quad core Q6600 or a AMD Phenom II if you post any thing less than this kind of an upgrade you are only looking for laughs or just dumber than a bag of diapers !
     
  15. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.31/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    Why not just modify a calculator, I'm sure you'll get better performance from that. :D
     
    Darren says thanks.
  16. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,603 (2.12/day)
    Thanks Received:
    502
    I don't understand but hey, . . . . . hey
     
  17. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
  18. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
  19. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.83/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland
    You guys do understand that i am buying the socket right? Its only like 15 bucks or less. I am not buying a whole new rig, just the socket people, relax.
     
  20. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.16/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Now hes buying a socket, not a CPU. :roll:
     
  21. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.31/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    [​IMG]

    Get this one, it'll increase your perofrmance 10 fold :laugh:
     
    Darren says thanks.
  22. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.77/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Dude are you for real ? why ? what are you gaining ? what this is , is a waste of time to me . That tech is so old that going from a PII to a PIII is just not comprehend able at all to me . Were are you in Libya in a cave ? even they have dual core CPU's by now .
     
  23. Darren

    Darren New Member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Messages:
    1,936 (0.54/day)
    Thanks Received:
    345
    u2konline,

    How many times have you shot a load during all this "old hardware" debate?...because my CPU load has shot up a few times since :)

    Edit:

    oli_ramsay,

    its only a bit of plastic, far far too technological for U2konline!!

    Edit 2:

    Its 03:19 am here and I've got nothing better to do than arouse a person with a ancient hardware fetish to the point of his CPU blowing a load of thermal paste everywhere!!


    Edit 3:

    I'm going to bed,

    Trickson, I would like to see you bench that Q9550 against someone on the forum with a Phenom II 940.

    Some stock and OC benchmarks.

    Anyone with a Phenom II 940 what is watching that is willing to benchmark with Trickson?
     
    Last edited: Jan 22, 2009
    oli_ramsay says thanks.
  24. CStylen

    CStylen New Member

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    449 (0.18/day)
    Thanks Received:
    54
    Location:
    AZ
    Awesome, thats a 50% increase in Mhz to 900!

    Don't ask me for advice on changing vacuum tubes.
     
  25. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.31/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    Yea, seriously, you'll be wasting your money upgrading that machine. Why not save like $300 dollars and buy a cheap pre-built one from newegg if you don't know how to build your own. We'll choose a good'un for ya.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page