• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Fake GTX1050, I want use it, pls help!!!

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
Hi all,
After a bad experience, I've got a fake GTX1050Ti, after checking forums, I understand that I must rewrite the flash bios memory of the graphic card... This is the info that I found inside the graphic card: GPU: GF116-400-A1 (understand that is GTX550Ti), 6x Samsung K4G20325FD-FC04 units memory (2Gb each???) and Pm25L0020 (spouse it's the flash bios - some of 256kx8=2Mb, an chip with 8 pins)... So far so good, but I have no experience on witting flash bios, so I need some finest guide in order to do it myself. What I need for start?!?... Where I should found the bios package? How I can manage the bios package (I need some install program?)?

20200318_084451[1].jpg20200318_080634[1].jpg 20200318_084354[1].jpg
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
have you checked where will point you QR code on the notched in front of pice.
looks like nv ref 550ti is 1hdm+2 dvi but a lot of aib cards are like your's 1hdm, 1vga and 1dvi https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-550-ti.c274
may be bios from one of them will fit your card
can you provide gpu-z screenshot and photo of white labels with model number from the back of the cards

follow links in @eidairaman1 sig for more info
 

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
ne6togadno

Thks for your rapid answer, I never expect such quick answer... I'm not an native english, so, sometimes I get lost when I try to understand what exactly must be understand... but I'll survive... This are the photos that you asked....



20200318_100236[1].jpg20200318_101106[1].jpg

Checked your link, there are only 3 cards with 2Gb memory... Should try download those bios?

If the label info tells that is GTX1050Ti with 4Gb memory GDDR5 and the real one have 2Gb GDDR5 each one (there are 6 units) what real memory volume I have?

About CPU-Z info that you asked, I can't give, because is not mounted - but when I did it the system was identify it like GTX1050Ti and was not working with anyone driver, even old one, at that time I had no enough info about the issue... now, after some weeks, I want to try revive it...in order to use it...
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
this is gpu-z.
you need to start it from windows and make a screen shot. on the preview picture from the link note camera like icon on the top right.
it is button that will make screenshot for you when you press it.
I'm not an native english
me neither. i hope this time i've explained it more clear.

also dont forget to try that QR code (the white square with dots). on your phone you can download from app store "QR drioid private". it will use camera of the phone to scan the code and will provide hopefully useful information about your card.
screen.PNG

edit:
Checked your link, there are only 3 cards with 2Gb memory... Should try download those bios?
dont download anything. when @eidairaman1 come he will tell you what to download.

If the label info tells that is GTX1050Ti with 4Gb memory GDDR5 and the real one have 2Gb GDDR5 each one (there are 6 units) what real memory volume I have?
i wouldnt put much trust on this label. they've faked the entire card. what is the problem to make fake label.
part number printed on the memory chips are enough to identify what is memory configuration on your card.

About CPU-Z info that you asked, I can't give, because is not mounted - but when I did it the system was identify it like GTX1050Ti and was not working with anyone driver, even old one, at that time I had no enough info about the issue... now, after some weeks, I want to try revive it...in order to use it...
at this point i think it is save to put the card in the pc. i think @eidairaman1 has all info from physical card that he'll need. next will be gpu-z info and bios flashing. for both you need card in the pc.
driver doesnt work because of fake info in the card bios. when you have correct bios flashed on the card 550ti drivers should work
 
Last edited:

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
ok, understand, I have one QR code on the card, this one:


20200318_110025_001[2].jpg

It's an text: 192BIT00-DDR5190113-0005

Thanks a lot! I will wait until @eidairaman1 will contact me, but for now I have another card installed, I will install it when he come
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
192bit ddr5 is memory configuration of 550ti. ddr5 memory over 192bit interface.
190113-0005 return links to lot of asian sites. i hope eidairaman1 can make more sense out of it.
 

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
I have installed Speecy, an software like CPU-Z one, this is the ifo of the installed card on pc now:
Graphics
Monitor 1
Name Generic Non-PnP Monitor on NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Current Resolution 1920x1080 pixels
Work Resolution 1920x1040 pixels
State Enabled, Unsafe
Multiple displays Extended, Primary, Enabled
Monitor Width 1920
Monitor Height 1080
Monitor BPP 32 bits per pixel
Monitor Frequency 60 Hz
Device \\.\DISPLAY1\Monitor0
Monitor 2
Name SAMSUNG on NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Current Resolution 1280x720 pixels
Work Resolution 1280x680 pixels
State Enabled, Unsafe
Multiple displays Extended, Secondary, Enabled
Monitor Width 1920
Monitor Height 1080
Monitor BPP 32 bits per pixel
Monitor Frequency 60 Hz
Device \\.\DISPLAY2\Monitor0
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce GTX 750 Ti
Device ID 10DE-1380
Revision A3
Subvendor Gigabyte (1458)
Current Performance Level Level 0
Current GPU Clock 135 MHz
Current Memory Clock 405 MHz
Current Shader Clock 405 MHz
Voltage 0.962 V
Technology 28 nm
Bus Interface PCI Express x16
Temperature 26 °C
Driver version 26.21.14.3200
BIOS Version 82.07.32.00.c8
Physical Memory 2047 MB
Virtual Memory 2048 MB
Count of performance levels : 1
Level 1 - "Perf Level 0"
GPU Clock 836 MHz
Shader Clock 2700 MHz

It is enough info that he need it?!? Mean it is enough info he need it when I will put the fake one?!?

About the flash bios writing - at this moment I have no any programmer module, I am waiting to arrive from Amazon...
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
this is the info for you'r current 750 ti.
eidairaman1 will need that info for the fake 1050ti (actual 550ti)

edit:
It is enough info that he need it?!? Mean it is enough info he need it when I will put the fake one?!?
not 100% sure but i think it's enough. he will tell if he need more.
About the flash bios writing - at this moment I have no any programmer module, I am waiting to arrive from Amazon...
at first you will need only usb stick. programmer is needed if for some reason software flash doesnt work.
 
Last edited:

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
Ok, I'll install now and put here the info about the fake card

It will take a wile...
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
eidairaman1 is in USA. i think you have quite a lot of time while he is sleeping ;)
 

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
Fake card info


Graphics
Monitor
Name Generic Non-PnP Monitor on Microsoft Basic Display Driver
Current Resolution 1600x1200 pixels
Work Resolution 1600x1160 pixels
State Enabled, Primary
Monitor Width 1600
Monitor Height 1200
Monitor BPP 32 bits per pixel
Monitor Frequency 64 Hz
Device \\.\DISPLAY1\Monitor0
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce GTX 1050 Ti
Device ID 10DE-1C82
Revision A2
Subvendor Undefined (0000)
Current Performance Level Level 0
Technology 14 nm
Driver version 26.21.14.3200
Count of performance levels : 1
Level 1 - "Perf Level 0"

Ok now I'll change with the good one again, until eidairaman1 will contact us...
Thanks again,
Have a nice day!
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
try gpu-z too. you can run it w/o installation (just refuse when you are asked for install)
 
Joined
Jul 5, 2013
Messages
8,955 (3.63/day)
System Name GPD-Q9
Processor Rockchip RK-3288 1.8ghz quad core
Motherboard GPD Q9_V6_150528
Cooling Passive
Memory 2GB DDR3
Video Card(s) Mali T764
Storage 16GB Samsung NAND
Display(s) IPS 1024x600
Based on the pictures you've posted, you have a 550TI 1GB model;

To reflash with a proper BIOS you'll need to figure out what BIOS will best work with that card. I could be wrong, but that board looks like a reference board so it should be possible to force flash a reference 550TI VBIOS to it. We just need to figure out which one will work. That's going to take more research. Given that the ram is Samsung, a very common brand, it might be easier to narrow down.
 
Last edited:

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
Based on the pictures you've posted, you have a 550TI 1GB model;

To reflash with a proper BIOS you'll need to figure out what BIOS will best work with that card. I could be wrong, but that board looks like a reference board so it should be possible to force flash a reference 550TI VBIOS to it. We just need to figure out which one will work. That's going to take more research. Given that the ram is Samsung, a very common brand, it might be easier to narrow down.




Did you find info of the memory fake card? Base on what did you affirm that is 1Gb and no 2Gb model??? I understand that may be a chance to destroy it, but... I'll take my chance...
 
Joined
Jul 5, 2013
Messages
8,955 (3.63/day)
System Name GPD-Q9
Processor Rockchip RK-3288 1.8ghz quad core
Motherboard GPD Q9_V6_150528
Cooling Passive
Memory 2GB DDR3
Video Card(s) Mali T764
Storage 16GB Samsung NAND
Display(s) IPS 1024x600
Did you find info of the memory fake card? Base on what did you affirm that is 1Gb and no 2Gb model??? I understand that may be a chance to destroy it, but... I'll take my chance...
Your pictures show the information. The GPU shows what model it is and the ram models show the capacity, at least from what I can tell.
 
Joined
Jul 5, 2013
Messages
8,955 (3.63/day)
System Name GPD-Q9
Processor Rockchip RK-3288 1.8ghz quad core
Motherboard GPD Q9_V6_150528
Cooling Passive
Memory 2GB DDR3
Video Card(s) Mali T764
Storage 16GB Samsung NAND
Display(s) IPS 1024x600
Ok, thanks, until now I have 2 bios for 550Ti with 1Gb and one for 550Ti with 2 Gb...
Also the last NVflash 5.590.0 software
I would try the 1GB version first as it's more likely to be the one you have.
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,100 (1.20/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
this card is a mess.
i am not optimistic for it to work with standard vbios.
original 550 ti 1gb had mixed density memory in order to have 1gb over 192bit interface https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-gtx-550-ti-direct-cu/4.html
K4G20325FD-FC04 is 2gbit density chip https://datasheet.octopart.com/K4G20325FD-FC04-Samsung-datasheet-17924934.pdf which means card physically has 1.5gb vram.
however there are only 1gb and 2gb variants of 550 ti. so either card has to work with 2/3 of the available ram (if any of the bioses of 1gb cards work) or custom vbios has to be prepared for it.
 

Kriptonite

New Member
Joined
Mar 18, 2020
Messages
23 (1.15/day)
Until now, pls note that I have no experience on this kind of issues, but I understand that the 550Ti with 1Gb memory have only maximum 4 physically memory chips, and the 2 Gb model have 6, such in my case, when we are talking about density.... Maybe I'm wrong...
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,417 (6.52/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
this card is a mess.
i am not optimistic for it to work with standard vbios.
original 550 ti 1gb had mixed density memory in order to have 1gb over 192bit interface https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-gtx-550-ti-direct-cu/4.html
K4G20325FD-FC04 is 2gbit density chip https://datasheet.octopart.com/K4G20325FD-FC04-Samsung-datasheet-17924934.pdf which means card physically has 1.5gb vram.
however there are only 1gb and 2gb variants of 550 ti. so either card has to work with 2/3 of the available ram (if any of the bioses of 1gb cards work) or custom vbios has to be prepared for it.
Let me look and see all thats on this card

Until now, pls note that I have no experience on this kind of issues, but I understand that the 550Ti with 1Gb memory have only maximum 4 physically memory chips, and the 2 Gb model have 6, such in my case, when we are talking about density.... Maybe I'm wrong...
Let me look

@Kriptonite please get the program GPU-Z and take a screenshot of it and post it here please, sometimes I can determine what bios was used to make the fake card.

The Ram is .256GB chips which total ram is 1536MB, let me look at the GPU type used...
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,417 (6.52/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
By the video port config it's a rare form of GTX 550Ti and a common GTS 450

GF116-400-A1 is a 550TI is it not?
There is only 1 unverified gtx 550ti bios in the collection with his ram and videoport configuration. From a company that went defunct but made killer motherboards...

Also another point is the coolers on these fake cards are weak and not ment for top performing chips at all but can handle a middle range chip.
 
Top