• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How to enable additional shaders on Radeon HD 6950

dulemk

New Member
Joined
Jul 16, 2008
Messages
19 (0.01/day)
Likes
0
Why not try modding your own bios to unlock shaders? That shouldn't be a problem for you.
Yes I did that the first day, but I want more overclock than 840.

So f I change vendor to assus in my bios, than smart doctor will work, and with smartdoctor you can increase your official overclock limit.

So the simple problem is, why i cant work with anything than my own bios(without changing vendor).
 

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
Yes I did that the first day, but I want more overclock than 840.

So f I change vendor to assus in my bios, than smart doctor will work, and with smartdoctor you can increase your official overclock limit.

So the simple problem is, why i cant work with anything than my own bios(without changing vendor).
For some reason, like I said in my earlier post, both my Sapphire 6950's -after flashing them with the Sapphire 6970 BIOS- run stock at 900MHz (which was the speed of my Asus Matrix 5870 2GB, incidentally) and 1375MHz on the VRAM...

Haven't tried higher clockspeeds because of heat issues on the Assus Gene (LGA1156) mainboard (cards sitting right on top of each other)...

If you want to go over the clock restrictions of the Catalyst Center (which is 950/1450) you could use MSI Afterburner...
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,887 (4.04/day)
Likes
26,749
Location
Florida
System Name crunchBox | officeBox | mDonk
Processor Ryzen 1600X @3.7 | i7 4770k @4.3 | i7 4790 @3.8
Motherboard AsRock X370 Taichi | MSI Z87 G45 | MSI H97m G43
Cooling Water | Water | Reeven Justice RC1204
Memory 16GB G Skill Ripjaws V 2800 | G Skill TridentX 8GB 2400 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) GTX 980 SC ACX2.0 | R9 290 | onboard
Storage ADATA SX700 512GB | 850 Evo 250GB | 830 256GB
Display(s) LG 34UC88 & QNIX WX2710 | Shimian Achieva QH270-Lite | TV
Case Fractal Design S | Corsair 900D | IKEA cube
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | onboard
Power Supply SeaSonic 660XP2 | Corsair AX1200 | XFX 550Pro
Mouse Logitech G900 | Corsair M95 | Razer Mamba 2012
Keyboard Das Keyboard 4 Pro | Cougar Attack X3 | Das Keyboard X40
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
Yes I did that the first day, but I want more overclock than 840.

So f I change vendor to assus in my bios, than smart doctor will work, and with smartdoctor you can increase your official overclock limit.

So the simple problem is, why i cant work with anything than my own bios(without changing vendor).
So using RBE, you tried to change the vender name to Asus? Someone said a while back to only change gpu voltages in RBE because that's the only that can be changed right now. Maybe that's the problem. If you want more OC room, you can edit gpu voltages and OC with Trixx. That's worked well for me lately.
 

SkymoD

New Member
Joined
Jan 28, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Hi all!

Successfully flashed a HD6950 Sapphire to HD6970 using W1zzard's batch files (Winflash refused to erase rom in standard use) :)

Before:



After:



PowerTune +20%, no artefacts at all :)

Asus Rampage Extreme / E8600 @4460MHz / G-Skill Pi PC3-17600 2x2048 / Corsair HX850W PSU.

Thanks all for the good job :D And add to stats ;)
 
Last edited:

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
So using RBE, you tried to change the vender name to Asus? Someone said a while back to only change gpu voltages in RBE because that's the only that can be changed right now. Maybe that's the problem. If you want more OC room, you can edit gpu voltages and OC with Trixx. That's worked well for me lately.
Thanks for the tip on Trixx, Manofthem... Didn't know Sapphire had tweaker software of their own... will check it out mate :toast:
 

dulemk

New Member
Joined
Jul 16, 2008
Messages
19 (0.01/day)
Likes
0
So using RBE, you tried to change the vender name to Asus? Someone said a while back to only change gpu voltages in RBE because that's the only that can be changed right now. Maybe that's the problem. If you want more OC room, you can edit gpu voltages and OC with Trixx. That's worked well for me lately.
I read somewhere that it is actually working.

I'm the proof kind of:p

Because the driver recognize the moded vendor and all was ok in 2d.
The 100% exactly thing happen with original assus bios, so the problem must be something else.

edit:

One stupid question:
RBE produces .rom, but for the wizzard script to work the file must be .bin. S
So do you just rename the file if rbe is used or what??
 
Last edited:

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,887 (4.04/day)
Likes
26,749
Location
Florida
System Name crunchBox | officeBox | mDonk
Processor Ryzen 1600X @3.7 | i7 4770k @4.3 | i7 4790 @3.8
Motherboard AsRock X370 Taichi | MSI Z87 G45 | MSI H97m G43
Cooling Water | Water | Reeven Justice RC1204
Memory 16GB G Skill Ripjaws V 2800 | G Skill TridentX 8GB 2400 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) GTX 980 SC ACX2.0 | R9 290 | onboard
Storage ADATA SX700 512GB | 850 Evo 250GB | 830 256GB
Display(s) LG 34UC88 & QNIX WX2710 | Shimian Achieva QH270-Lite | TV
Case Fractal Design S | Corsair 900D | IKEA cube
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | onboard
Power Supply SeaSonic 660XP2 | Corsair AX1200 | XFX 550Pro
Mouse Logitech G900 | Corsair M95 | Razer Mamba 2012
Keyboard Das Keyboard 4 Pro | Cougar Attack X3 | Das Keyboard X40
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
One stupid question:
RBE produces .rom, but for the wizzard script to work the file must be .bin. S
So do you just rename the file if rbe is used or what??
yes just rename the .rom to .bin and flash from there.
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!
I need Atiflash 3.85 does anyone know where I can find it. I searched all over with no luck

Im using 3.79 atm and I get adapter not found when trying to flash in DOS...
even typing atiflash -i I dont get anything but the help info

Help
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!
Nobody has flashed there 6950 in DOS?
winflash dont work, and I dont under stand what to type in CMD
 

Wijkert

New Member
Joined
Dec 30, 2010
Messages
62 (0.02/day)
Likes
6
System Name 2500k
Processor 2500K @ 4.5 (1.365v)
Motherboard Z68X-UD3H-B3
Cooling Mugen v2
Memory Ripjaws 1600mhz
Video Card(s) 2x 6950 Dirt 3 edition
Storage Agility 120GB, C300 64GB, Spinpoint F1 1GB
Display(s) 3x u2311h
Case CM 690 II Adv.
Power Supply XFX Pro 650W
Software Windows 7 Ultimate
Anyone here tried this mod?
 

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
Nobody has flashed there 6950 in DOS?
winflash dont work, and I dont under stand what to type in CMD

Yes, I had to. The way to go is on the first page of this topic... ;)

For the people who need to unlockrom and fail at command line:

- Unpack the Winflash download onto your desktop in a folder called "winflash"
- Save the 6970 BIOS in your Winflash folder and name it unlock.bin
- Click Start Button
- Type "cmd"
- Right click the entry and select "Run as Administrator"
- Black command prompt windows opens
- Type "cd %USERPROFILE%\desktop\winflash"
- Type "atiwinflash -unlockrom 0" <-- the 0 means first adapter, if you have multiple cards, physically uninstall all but the one you want to flash
- Type "atiwinflash -f -p 0 unlock.bin"
- It should complete the flashing process with a message saying something with "verified".
 

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
Anyone here tried this mod?
I've tried it on one card, and it works, but the performance is lower because that BIOS is from a factory 'overclocked' Asus 6950, not a 6970. Asus released an overclocked version because it's not a reference board any longer and the card can't be flashed.

I flashed my card back to standard 6950 BIOS and re-flashed it to the Sapphire 6970 BIOS, because my cards run at 900/1375 when flashed... I don't need CCC to overclock either...
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!
Yes, I had to. The way to go is on the first page of this topic... ;)
Yup, I got it to work. I was not thinking atm but W1zzard fixed the problem I ran into.
Now I can flash freely back n forth with ease :toast:
 

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
Yup, I got it to work. I was not thinking atm but W1zzard fixed the problem I ran into.
Now I can flash freely back n forth with ease :toast:
Congrats and good luck amigo :toast:
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,887 (4.04/day)
Likes
26,749
Location
Florida
System Name crunchBox | officeBox | mDonk
Processor Ryzen 1600X @3.7 | i7 4770k @4.3 | i7 4790 @3.8
Motherboard AsRock X370 Taichi | MSI Z87 G45 | MSI H97m G43
Cooling Water | Water | Reeven Justice RC1204
Memory 16GB G Skill Ripjaws V 2800 | G Skill TridentX 8GB 2400 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) GTX 980 SC ACX2.0 | R9 290 | onboard
Storage ADATA SX700 512GB | 850 Evo 250GB | 830 256GB
Display(s) LG 34UC88 & QNIX WX2710 | Shimian Achieva QH270-Lite | TV
Case Fractal Design S | Corsair 900D | IKEA cube
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | onboard
Power Supply SeaSonic 660XP2 | Corsair AX1200 | XFX 550Pro
Mouse Logitech G900 | Corsair M95 | Razer Mamba 2012
Keyboard Das Keyboard 4 Pro | Cougar Attack X3 | Das Keyboard X40
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
Is THIS the bios that just unlockes the shaders but dont change the voltage?
That looks like it since it says it's a 6950 modded to unlock shaders. Use that or just just the script mentioned in this thread earlier to modify your original bios.
 

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
is there any thing I should know of about clocking this flashed gpu? anything to be concerned about?
Not at all, Fullinfusion. This flash keeps core- and memory clocks at the reference level (800/1250) and only unlocks the shader amount, so there should be nothing to worry about...

There's of course always a certain risk, flashing a BIOS, but here, when a flash should go wrong, you have the 2nd BIOS and the possibility of re-flashing the primary BIOS to its original state...
 
Joined
Jan 29, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
I was reading somewhere that there is also a 6950 bios that unlocks the shaders, and they said that there are issues when you use the 6970 bios... anyone heard of or had any issues?
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!
I was reading somewhere that there is also a 6950 bios that unlocks the shaders, and they said that there are issues when you use the 6970 bios... anyone heard of or had any issues?
Im using the HIS 6950 shader mod only without the voltage change. Well it seems fine.

Im now on the Sapphire 6970 bios... clocked it up to 950/1400 and runs Mark11 without any problems. I think the issue was the memory isnt as good as the 6970 is from the factory.. 6950 memory is weaker I understand and dont like the added heat...
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!
Not at all, Fullinfusion. This flash keeps core- and memory clocks at the reference level (800/1250) and only unlocks the shader amount, so there should be nothing to worry about...

There's of course always a certain risk, flashing a BIOS, but here, when a flash should go wrong, you have the 2nd BIOS and the possibility of re-flashing the primary BIOS to its original state...
Yeah sence W1zzard told me what I needed to do, flashing takes about 5 seconds lol... now I can even flash in DOS mode so it's all good!

Plus ya gotta love the dual bios switch :rockout:
 

JimmyJump

New Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
60 (0.02/day)
Likes
9
Location
Antwerp, Belgium
System Name MIENMACHIEN
Processor Intel i7 2600K
Motherboard AsRock Fatal1ty Pro
Cooling Arctic Freezer Xtreme Rev. 2
Memory 8GB Kingston HyperX 1333@1333MHz
Video Card(s) 2x Sapphire 6950 2GB (flashed to 6970) in CFX
Storage OCZ Agility 3 SSD 120GB (OS), 4xSeagate 2TB
Display(s) Samsung 46"D5720 LED TV
Case CM Storm Trooper
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Titanium + Logitech Z5500
Power Supply Antec TPQ1200Watt
Software Windows 7 64-bits
Benchmark Scores 3DMark11 P10293 - 3DMarkVantage P34136 - Unigine Heaven v2.5 score 2218
I was reading somewhere that there is also a 6950 bios that unlocks the shaders, and they said that there are issues when you use the 6970 bios... anyone heard of or had any issues?
"Somewhere" and "They" are too vague to take into consideration. From what I've read on youtube, Gamespot, Guru of 3D and here, there's but a fraction of the people who flashed their cards to whatever BIOS wha have issues. And those issues are mostly due to wrong drivers or bad luck that the card doesn't accept the flashing...

Im using the HIS 6950 shader mod only without the voltage change. Well it seems fine.

Im now on the Sapphire 6970 bios... clocked it up to 950/1400 and runs Mark11 without any problems. I think the issue was the memory isnt as good as the 6970 is from the factory.. 6950 memory is weaker I understand and dont like the added heat...
Then you're better off than me... I can't overclock the cards (running them at 900MHz isn't a real overclock) as my computer locks-up the minute I go over 900MHz or increase the mem-speed over 1375MHz...

Yeah sence W1zzard told me what I needed to do, flashing takes about 5 seconds lol... now I can even flash in DOS mode so it's all good!

Plus ya gotta love the dual bios switch :rockout:
Yay... nice to see everything worked out just fine mate :roll:
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,718 (2.57/day)
Likes
3,511
System Name Vanguard (RTG) Test Rig
Processor I7-7700K 4.8/5.2 24/7 depending on conditions.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit C-14
Video Card(s) 2 x Reference MSI RX Vega 56
Storage 960 Pro M.2 nvme 250GB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive for my gal ^I^
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR2 1440P
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Yeah lets talk about that shall we!
"Somewhere" and "They" are too vague to take into consideration. From what I've read on youtube, Gamespot, Guru of 3D and here, there's but a fraction of the people who flashed their cards to whatever BIOS wha have issues. And those issues are mostly due to wrong drivers or bad luck that the card doesn't accept the flashing...



Then you're better off than me... I can't overclock the cards (running them at 900MHz isn't a real overclock) as my computer locks-up the minute I go over 900MHz or increase the mem-speed over 1375MHz...



Yay... nice to see everything worked out just fine mate :roll:
Canada gets the best cpu and gpus for clocking lol :p
How about using the HIS bios... The one that just opens up the shaders and not the volts?

Then use the newest beta ver of MSI Afterburner and up the core clocks as well as the mem clocks using the opened up voltage control...

Your going to need to edit the .CFG file in Afterburner using Note pad, but I think you should try it and see how it works... :pimp:
 
Top