• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Is TPU's clock wrong?

Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#1
As the title says, I have noticed it for the last couple of days, really screws with my head when someone posts in the future :laugh:



I know its only a few mins buts its really been bugging me.
 

h3llb3nd4

New Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
3,323 (1.03/day)
Likes
299
Location
Durban, South Africa
System Name My mobo is Laughing at me
Processor E7400
Motherboard P5KPL-E Bios flashed to 0601 (Piece of poo!!)
Cooling Thermalright Ultra 120a
Memory GENERIC 2 GB DDR2 800
Video Card(s) NONE!! Beat that!!
Storage 500GB SAMSUNG SATAII, 250GB SAMSUNG SATAII and o'l crappy 4gb maxtor
Display(s) ACER X223W Q
Case AEROCOOL ZERODEGREE (planning to mod)
Audio Device(s) REALTEK ONBOARD
Power Supply GIGABYTE 460W
Software Win 7 x86 build 7022
Benchmark Scores Super Pi 1m 17.000 :(
#2
mine is 2 minutes off...???
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#3
Glad its not just me.
 

InnocentCriminal

Resident Grammar Amender
Joined
Feb 21, 2005
Messages
6,477 (1.38/day)
Likes
844
System Name BeeR 6
Processor Intel Core i7 3770K*
Motherboard ASUS Maximus V Gene (1155/Z77)
Cooling Corsair H100i
Memory 16GB Samsung Green 1600MHz DDR3**
Video Card(s) 4GB MSI Gaming X RX480
Storage 256GB Samsung 840 Pro SSD
Display(s) 27" Samsung C27F591FDU
Case Fractal Design Arc Mini
Power Supply Corsair HX750W
Software 64bit Microsoft Windows 10 Pro
Benchmark Scores *@ 4.6GHz **@ 2133MHz
#4
Mines a few minutes a head, however I have seen it in hours out of sync to which I've just put down to time zones.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#5
I can understand hours being out due to time zones, but afaik, all timezones are only different by hours, or possible 30mins. not two or three. :confused:
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
#7
I noticed this last night, bit wierd.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#8
The clock at the bottom doesnt bother me, but its affecting all the times for the posts in the forums.

Just when I am half asleep it confuses the crap out of me, when I look at my clock and see that the post has happened in the future :roll:
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,069 (3.44/day)
Likes
17,978
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#9
fixed. for some reason the ntp daemon stopped updating the time
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,281 (5.51/day)
Likes
10,380
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#10