• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Large Address Aware

NeonAngel

New Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Please take a look at my code attached and tell me if what i did was right. im running windows xp 2002, 3 GIG, 32 bit...does the spacing matter in the code?
thanks!
 

Attachments

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,908 (6.24/day)
Likes
10,003
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
Turn on Word Wrap under Format. If it is all on one line, it looks good.

As long as there is a space between the various components, it should be fine.
 

NeonAngel

New Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Word Wrap was already selected when i did that! its all on one line when i went back and checked....thanks a lot!
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,908 (6.24/day)
Likes
10,003
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
Oops, I meant turn it off. XD


That line should start with multi and end with 2560. There shouldn't be any line breaks in there.
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
19 (0.01/day)
Likes
3
System Name Game PC
Processor i7 970 @ 4.2GHz
Motherboard Asus Rampage III Extreme
Cooling Water rad one 420x140 rad two 280x140
Memory 6GB 1600 memory, its the one component that dose not realy benefit from speed
Video Card(s) 2x 5870 matrix 2GB 1x the old GeForce GTX 275 for PhysX
Storage 60GB Vertex, 60GB vertex II, 320GB WD Caviar SE, +23TB on server
Display(s) 3x 26" Asus VW266H 1920x1200 for a Eyefinity setup
Case Corsair 800D
Audio Device(s) Xonar DX
Power Supply HX850
Software WIndows 7

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,908 (6.24/day)
Likes
10,003
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
Done, and thanks for letting me know.
 
Joined
Apr 26, 2010
Messages
227 (0.08/day)
Likes
13
Interesting app. I just read the first page.

How would this app help me?

This machine is a laptop. It's win 7 64 bit. I want to use this application to help with Gaming. I have 4 gigabytes of system ram in this thing and an ATI 4200 video card that has 336 megabytes of dedicated RAM but uses up to 1,662 gigs of shared ram from system ram.

Most games run fine on this system with medium settings and good framerate. I can even play newer games like Medal of Honor and Fallout New Vegas but I am hoping to use this app to eek out a little more power for the games for an performance increase.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
Interesting app. I just read the first page.

How would this app help me?

This machine is a laptop. It's win 7 64 bit. I want to use this application to help with Gaming. I have 4 gigabytes of system ram in this thing and an ATI 4200 video card that has 336 megabytes of dedicated RAM but uses up to 1,662 gigs of shared ram from system ram.

Most games run fine on this system with medium settings and good framerate. I can even play newer games like Medal of Honor and Fallout New Vegas but I am hoping to use this app to eek out a little more power for the games for an performance increase.
it will not give you any performance increase at all. thats not what it does.

overclocking your laptop GPU is about the only way to get more performance, and as someone who owns a radeon 4200 (my media PC) i can guarantee it wont get much faster than it already is.
 
Joined
Apr 26, 2010
Messages
227 (0.08/day)
Likes
13
it will not give you any performance increase at all. thats not what it does.
o.k. so explain this app to me again.. what it does do it seems is make apps aware of the larger amount of memory so they can utilize that memory. is this not correct?

So if my games crashes because it runs out of memory, this may stop that from happening - but won't it also help the game run more smoothly due to the extra memory it sees? That's what I was thinking...

If that's not correct, let me know, it just seemed logical to me..
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
o.k. so explain this app to me again.. what it does do it seems is make apps aware of the larger amount of memory so they can utilize that memory. is this not correct?

So if my games crashes because it runs out of memory, this may stop that from happening - but won't it also help the game run more smoothly due to the extra memory it sees? That's what I was thinking...

If that's not correct, let me know, it just seemed logical to me..
no because they dont run less smooth, they CRASH.
its a crash prevention.


Your stuttering, slowdowns, and running out of video memory (not address space) can not be resolved via any software means. Unfortunately since its a laptop, you cant really do any hardware upgrades either.
 
Joined
Apr 26, 2010
Messages
227 (0.08/day)
Likes
13
no because they dont run less smooth, they CRASH.
its a crash prevention.

Your stuttering, slowdowns, and running out of video memory (not address space) can not be resolved via any software means. Unfortunately since its a laptop, you cant really do any hardware upgrades either.

oh.. oh well.. worth a try at least. Lucky for me I do not have "stuttering, slowdowns, and running out of video memory" with most games. I find games not optimized for pc like Medal of Honor an x-box port gives more trouble than other games. For instance, Fallout New Vegas runs like a dream but MOH is a bit choppy at times. I do find disabling non essential resources helps.

Whats the best way to know if this app will help a certain game out? Most time if a game crashes I do not get an out of memory error.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
the first post has a link to the thread about process monitor, which will let you know if your games are crashing because of this problem or not.
 

tenaka30

New Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
FYI to OP (program author?)



I get this when running the utility. It's not uncommon for certain apps to do this and I am almost certain it is due to my unusual desktop resolution (3840x1024).

I can use the app so no problems there but thought you might want the feedback.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
FYI to OP (program author?)

http://fileshare.fragfest.co.uk/laa deform.jpg

I get this when running the utility. It's not uncommon for certain apps to do this and I am almost certain it is due to my unusual desktop resolution (3840x1024).

I can use the app so no problems there but thought you might want the feedback.
do you have windows set to a text size?

 

tenaka30

New Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
do you have windows set to a text size?
Yes, 120% because of the resolution used, and pre-empting a suggested test, at 100% the app is perfectly proportioned. It is this setting that appears to cause the issue.

World of warcraft seems to be a lot more stable now so thanks to you and the OP.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
Yes, 120% because of the resolution used, and pre-empting a suggested test, at 100% the app is perfectly proportioned. It is this setting that appears to cause the issue.

World of warcraft seems to be a lot more stable now so thanks to you and the OP.
i had issues with GPU-Z and CPU-Z with that setting as well, and no one could figure out how to code the programs to fix it. the boosted text settings just break some programs, unfortunately.
 
Joined
Dec 11, 2010
Messages
63 (0.02/day)
Likes
54
Processor Intel Core i7-930
Motherboard Asus P6X58D-E
Cooling EK WaterCooling Blocks
Memory 3x2 GB Kingston HR-1800
Video Card(s) Sapphire HD5970 + HD5870
Storage 2 WD Caviar Black WD1002FAEX
Display(s) Philips Brilliance 240S1SB
Case Fractal Design R3 Black
Power Supply Fractal Design Newton R2 1000W
Software Windows 7 HP

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,908 (6.24/day)
Likes
10,003
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
People keep responding to this thread and I keep missing it. Feel free to drop me a PM if I miss something on here.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
another game that benefits from LAA: the original mass effect.


seriously, at 1080p i kept crashing at 1.2GB memory usage. LAA patch later and it peaked at 1.25GB, but never crashed again.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,908 (6.24/day)
Likes
10,003
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
I could never get Mass Effect to use much over 1 GiB. Then again, I never had any crashing problems. Oh well, added.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
I could never get Mass Effect to use much over 1 GiB. Then again, I never had any crashing problems. Oh well, added.
latest patch, all DLC's, max settings on 1080p with an ini tweak to prevent the textures dropping in quality.

http://forums.gametrailers.com/thread/texture-fix-for-steam-version-/1006791
Hey guys. I recently downloaded Mass Effect on Steam because I've become interested in the series with the upcoming second release. I noticed, however, that even with textures set to Ultra-High, there were still a lot of poor uniform, weapon and even environment textures.

After searching online forums I realized this was a common problem, and found an easy fix that worked for me. Try this if you are having a similar issue. (This was done on Windows 7 with default Steam install directories.)

- Go into the My Documents--Bioware--Mass Effect--Config folder and open the BIOEngine notepad file.
- MAKE A BACK-UP COPY OF THIS FILE. In case the config doesn't work for you, you can easily restore default settings. Good to keep a backup of any Ini changes anyway.
- Scroll halfway down to the section entitled "[SystemSettings]" (without the quotations). Change "Trilinear=FALSE" to "Trilinear=TRUE" (again, without the quotations).
- Two sections further down the document you will see the "[TextureLODSettings]" (without the quotations). Replace the top 11 lines (12 including the section title) with the following:

[TextureLODSettings]
//TEXTUREGROUP_Character=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_CharacterNormalMap=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_Effects=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_LightAndShadowMap=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_RenderTarget=(MinLODSize=8,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_Skybox=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_UI=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_Vehicle=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_VehicleNormalMap=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_Weapon=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
//TEXTUREGROUP_WeaponNormalMap=(MinLODSize=1024,MaxLODSize=4096,LODBias=0)

- Save the file and load the game. You should immediately
notice an improvement in the textures. Some initial slowdown is normal. For me it went away after ten minutes of playing and did not return on subsequent reloads. If you experience any other problems or crashes then replace the original file backup.


This essentially multiplies the min LOD sizes by 4. I originally tried by 6 but the game crashed, so I don't think it can go any higher. I imagine you can play around with the Environment and VFX values for greater fidelity as well, but I can't attest to it as I haven't tried it myself. Perhaps someone with more computer experience or knowledge can give some greater insight.


it boosted it from unreal 1 level graphics to something quite decent, i dont recall my first playthrough having this problem, but thats how it is now i guess.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,908 (6.24/day)
Likes
10,003
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
Got that: 1.02

Got that: Pinnacle Station and Bring Down the Sky

max settings on 1080p
Exceed that: 1920x1200

with an ini tweak to prevent the textures dropping in quality.
Never did that. The "tweak" is probably what caused it. Why do they drop in quality by default?

Edit: Oh, Level of Detail. Why are all but two of the lines commented out?


As it said at the end there, you might be able to push it even farther with the large address aware issue sorted (most likely why it crashed).
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
i only know the basics of that tweak, but the problem seemed to be that the textures were dropped to their absolute lowest details. after that tweak, they went back to normal levels - but memory usage went up.

i found it odd that it crashed at 1.2GB (a fairly low number compared to others), but thats how it was.