• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

SLI with different cards

Kratos2020

New Member
Joined
May 23, 2020
Messages
2 (0.02/day)
Quick update for anybody who's following. Quadro M4000 were brand new and were never used. So needed Displayport Firmware update, totally a different issue. Following Firmware link worked.

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/

And I was able to get SLI working with a older driver.

419.17
=====================
00000000002C2CDB: 75 C7
00000000002C2CDC: 05 43
00000000002C2CDD: 0F 24
00000000002C2CDE: BA 00
00000000002C2CDF: 6B 00
00000000002C2CE0: 24 00
00000000002C2CE1: 0E 00

Link to drivers. https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/143117/en-us

Regards,
Surya Kiran C
 

inotalas

New Member
Joined
May 28, 2020
Messages
2 (0.02/day)
Hi everyone, I need some help patching drivers.

I am trying to patch driver version 391.35 but I get an error.

Code:
[I] : Welcome to DifferentSLI Patcher v1.4 by Ember 2k16!
[I] : Press "Patch!" to patch your driver.
[E] : Could not find patch #2. Please inform Ember @ techPowerUp! forums.
[E] : Could not find patch #3. Please inform Ember @ techPowerUp! forums.
[E] : Could not find patch #4. Please inform Ember @ techPowerUp! forums.
[C] : Patching was aborted because all of the patch locations could not be found.
I would appreciate any help. :)

Windows 10 Pro x64
AMD A10-5800k
Gigabyte F2A85X-D3H (Crossfire compatible - Not SLI)
2x MSI GTX 560Ti Exact same model
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
Hai everyone. i'm new to this thread. Been trying a couple of days to sli my evga gtx 1070's but no luck. I followed guide from many replies before this but still have no option for sli in nvidia software. The driver im using is 445.75 and i also have an sli bridge. Im using asus p6tse x58 motherboard.
Which guide did you follow?
Hi everyone, I need some help patching drivers.

I am trying to patch driver version 391.35 but I get an error.
There's never been a patcher which works with that driver version.

Latest matching patcher and driver versions are 1.7.1 & 388.71.
Installation is outlined in this post (start reading below the video):

Newer driver versions have to patched manually, using the offsets published by volunteers in this forum.
 

harshgoel183

New Member
Joined
May 30, 2020
Messages
1 (0.01/day)
Quick update for anybody who's following. Quadro M4000 were brand new and were never used. So needed Displayport Firmware update, totally a different issue. Following Firmware link worked.

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/

And I was able to get SLI working with a older driver.

419.17
=====================
00000000002C2CDB: 75 C7
00000000002C2CDC: 05 43
00000000002C2CDD: 0F 24
00000000002C2CDE: BA 00
00000000002C2CDF: 6B 00
00000000002C2CE0: 24 00
00000000002C2CE1: 0E 00

Link to drivers. https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/143117/en-us

Regards,
Surya Kiran C

I was able to get 430.86 working for Quadro M4000 in SLI.

Offset used

430.86
===========================

000000000027E86D: 84 C7
000000000027E86E: C0 43
000000000027E86F: 75 24
000000000027E870: 05 00
000000000027E871: 0F 00
000000000027E872: BA 00
000000000027E873: 6B 00

Link to driver. https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/147869/en-us

I tried higher version, but they never worked for me. Hope this helps.
 

AntonioSwift77

New Member
Joined
Jun 5, 2020
Messages
1 (0.01/day)
Hey, I am completely new to the concept of SLI or using multiple cards at all.
I wanna try running my GT 1030 (which can be potentially overclocked) with my GTX 1050 to see if I can get a bit of a performance boost to run vr a bit more smoothly.
I just came across this thread, and to my dismay, it seems like non-symmetrical GPU SLI is not possible anymore?

Please tell me there is a workaround for different GPU cards to be used together...
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
The newer patches don't support different GPUs.
The old patch I mentioned a few posts ago, still supports it.

But with these two cards you mentioned, you wouldn't see any benefit anyways, since the performance you get is at a theoretical maximum twice the performance of the weaker card. In reality much lower than that, since you wouldn't be using an SLI bridge.
 

inotalas

New Member
Joined
May 28, 2020
Messages
2 (0.02/day)
Which guide did you follow?

There's never been a patcher which works with that driver version.

Latest matching patcher and driver versions are 1.7.1 & 388.71.
Installation is outlined in this post (start reading below the video):

Newer driver versions have to patched manually, using the offsets published by volunteers in this forum.
Thanks for your reply. I finally used that and got it working perfectly.

The only thing I don't understand* at all is the way to patch manually using offsets provided by users to install other driver version as I am experiencing some troubles with 388.71 version and a particular game.

I'll follow reading and working on it. Thank you again.

*EDIT: I found your post explaining how to modify offsets so I'm going to try. Nice work!
 
Last edited:

DonnerPartyOf1

New Member
Joined
Mar 27, 2019
Messages
12 (0.02/day)
Sad to report that with the latest driver 451.48, FreeSLI automatic patch function will no longer work. The compiled code changed significantly in this version and I've been unable to find a function correlation in Ghidra so far. If anyone posts offsets for this driver version then I'll update FreeSLI to match.
 

wang61745283

New Member
Joined
Jun 26, 2020
Messages
4 (0.04/day)
Location
beijing china
Hello everyone, I've been focusing on this area recently. My PC is mis Z390m + i5 9600kf + ASUS 1070x2+win10 with1909
This motherboard is restricted from using sli,I try to use different sliauto 1.7.1-win10 and 388.71. According to the method on page 118, we have successfully obtained the SLI acceleration, and in 3dmark 11, we have tested the game graphics. In the original single card 4K resolution, we can only achieve 10fps, while the dual card can achieve 18fps. Under 2K resolution test, the effect is improved by nearly 70%



Also, I didn't use the bridge. The second Graphics card slot on my motherboard is 16x3.0x4. I tested the bandwidth and the impact was negligible. My bridge is on the road. Oh, I used [universal watermark localizer] to remove watermarks in test mode. it will only delete the watermark without turning off test mode, you try it right now !



I will support and focus on this forum . Thank you for your efforts @P!nkpanther



Tutorial links https://www.techpowerup.com/forums/threads/sli-with-different-cards.158907/page-118
 

Attachments

Last edited:

wang61745283

New Member
Joined
Jun 26, 2020
Messages
4 (0.04/day)
Location
beijing china
Good evening, guys. Through yesterday’s installation, the system was basically stable. Yesterday, the online shopping bridge arrived. It cost US$5 and it was delivered to my home the next day!
The exciting moment came. After installing and testing, I found that the speed is almost 70% faster than without the bridge. My God, I was really surprised. Thanks to the forum and thanks
to the hard work of the partners.

furmark score


未标题-1.jpg


未标题-2.jpg



my birdge card is so cool ! made in China !!!

未标题-3.jpg
 

Attachments

wang61745283

New Member
Joined
Jun 26, 2020
Messages
4 (0.04/day)
Location
beijing china
The newer patches don't support different GPUs.
The old patch I mentioned a few posts ago, still supports it.

But with these two cards you mentioned, you wouldn't see any benefit anyways, since the performance you get is at a theoretical maximum twice the performance of the weaker card. In reality much lower than that, since you wouldn't be using an SLI bridge.

YES! I very much agree with you, the bridge can really bring huge performance improvements, I hope everyone who sees should prepare a bridge, even if you don't need it!
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
In most circumstances the SLI bridge helps in not losing performance over the PCIe bus.
The second set of your Furmark tests however show different test scenarios (6400 x 4800 vs. 3480 x 2160) and cannot be directly compared.
 

wang61745283

New Member
Joined
Jun 26, 2020
Messages
4 (0.04/day)
Location
beijing china
Sorry, I uploaded the picture is wrong, now I will update the correct picture, for your reference


before

QQ截图20200628200241.png


after

QQ截图20200628212331.png
 

Treestump

New Member
Joined
Jul 2, 2020
Messages
2 (0.02/day)
Hello everyone,

I‘m new to this channel so please excuse my ignorance. I recently purchased a NVIDIA 2060 RTX Super to replace my 980 GTX. My motherboard is an MSI Big Ban XPower (X58). I know it’s a bit old.

Is it possible to run both cards in SLI using the techniques an software from this fourum?

Regards,
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
No. For a variety of reasons.
1. Different GPU microarchitectures
2. For an RTX card you want to use a version 4xx driver on which different cards are no longer supported by DifferentSLIauto
3. Performance is max. twice that of the slower one of the cards, so it just wouldn't make sense to SLI them.
 

Treestump

New Member
Joined
Jul 2, 2020
Messages
2 (0.02/day)
No. For a variety of reasons.
1. Different GPU microarchitectures
2. For an RTX card you want to use a version 4xx driver on which different cards are no longer supported by DifferentSLIauto
3. Performance is max. twice that of the slower one of the cards, so it just wouldn't make sense to SLI them.
There is no practical reason to do this. I thought it would be fun to try. In the future I may buy an additional 2060.
Thanks for the reply.
 

Panfriedmuffins

New Member
Joined
Jul 4, 2020
Messages
1 (0.01/day)
Hello people of "sli with different cards", I am a first time poster in this forum, let alone this thread. I'd like to preface this by exclaiming my thanks, and appreciation for everyone in this forum for keeping the support for SLI on cards. In my case, I have 2 970s that do not SLI despite trying 5 different bridges.

In this post I will share my experience to using DifferentSLI'ing, and hopefully this help you guys

Page 98. Latest (afaik) version of DifferentSLIAuto. For Windows 10, but worked for me for Windows 8.1:

Page 88. Clear (abit old) instructions on how to proceed with DifferentSLIAuto, in general:

Page 118. Updated instructions + tips, (I recommend use this as reference, and use page 88 as steps.):

Page 115. In case you are not succesful (It is linked in page 118):

388.71 drivers should work with DifferentSLIAuto.

Page 131. Hexcode for 430.86 drivers (latest driver hexdec codes afaik, from Pretentious):
OS: Windows 8.1 version 9600
Mobo: ASUS Maximus VIII Gene
Processor: Intel i7-6700
Ram: Corsair LPX 4x4GB at 2800MHz (but during Userbenchmark i'd only get to about 2060MHz-ish)
GPU: EVGA GTX 970, ASUS GTX 970; with SLI bridge.
Boot drive: Samsung Evo 860 250GB

My procedures followed page 88 of this thread, but before using install.cmd, I would go into Safe and Networking mode (P!nkpanther mentions this at page 118, but its very subtle compared to page 88. By going into Safe and Networking, the install.cmd can properly sign on the drivers.). When it came to try 4xx.xx driver, I, as per instructions, hexedit the nvldmmkm.sys and replace the hexdec values as per given by Pretentious.

I tried to find the latest DifferentSLIAuto zip file on Google, but only found the github of EmberVulpix with the latest release on 20 March 2016. After remembering a guy on this forum got it to work after browsing this thread for more than a third of the day, I looked in the forum for the latest and all I could find was 1.7.1 DifferentSLIAuto for Windows 10 (I am windows 8.1). Worth a shot.

(388.71 driver, Windows 8.1)
I try this out with a laptop open beside me to read instructions, I proceeded to DDU my system and remove DifferentSLIAuto from certificates and from the registry. I proceeded as normal, but did not get the SLI enabled in the end. I went to retry, just incase I installed improperly. Note, that before this attempt, I had haphazardly ran differentSLIAuto 1.4.1 before, thinking it was just a click-and-fix solution, without even downloading the correct drivers, DDUing, or even bother reading the forum.

Unsuccessful.
(388.71 driver, Windows 8.1)
I do the exact same thing as the first attempt, and reproduced the same result. No SLI. Driver signature also showed NVIDIA, so that was proof I did something wrong. It was at this point that I realised by re-reading page 88 I was only to remove the KEYS of DifferentSLIAuto from regedit.

Unsuccessful.
(388.71 driver, Windows 8.1)
Exact same procedure, except in regedit I click 'Find' and searched for 'DifferentSLIAuto' under the tickbox 'Keys'. Reboot into safe and networking, signed, all seemed good. Before I rebooted normally, I checked the drivers' signature, and DifferentSLIAuto is there! :D :D :D

Succesful!

Superposition_Benchmark_v1.1_5168_1593714257.png

Above: SLI with bridge. No forced AFR2

Superposition_Benchmark_v1.1_5231_1593714665.png

Above: No SLI (Both cards in)

Superposition_Benchmark_v1.1_8645_1593715523.png

Above: SLI with bridge. Forced AFR2

So after the third try I get to benchmarking, and I do get the performance incerease. Tried to play Monster Hunter World and was greeted with 15 fps at menu (I usually get 50-75 fps menu and game) and a pop-up telling me to get the latest driver. So I followed, and checked this thread to see what was the latest driver without combing through too hard, and found 430.86, also given out by Pretentious (thanks again!)

(430.86 driver, Windows 8.1)
everything went smoothly, only difference is that I hex edited the nvlddmkm.sys to find that the string of bytes(?; hexdecimals?) was not at the expected address (27E86D until 27E873), so I ctrl+F to find that its at a different address (25C9A5 until 25C9AB). Not knowing if this will brick my system/card/etc., I went and replace the hexdecs at that address, and proceeded as normal. Why it is no the same address is beyond me, but
I assume its because I am on Windows 8.1 and not on Windows 10.

Succesful!

Superposition_Benchmark_v1.1_5375_1593722256.png

Above: No SLI (Both cards in)

Superposition_Benchmark_v1.1_9239_1593722949.png

Above: SLI with bridge, forced AFR2

Not only did my 4th attempt work, I got better benchmark scores with Unigine Superposition at version 430.86 compared to Unigine Superposition at 388.71, forcing AFR2. However, my performance with AFR2 on Monster Hunter World drops me to 15 fps still, and SFR gives me 48+-, despite a single card giving me 75+-. But I've heard MHW was a poorly optimised game, so; grain of salt.'

Conclusion: it works!

1. Can I /set testsigning on, nointegritycheck off, and disable_integrity_checks off? I've not tried this yet.

2. Where do I learn on how to find the hexdecs of future driver updates? I want to help continue support for this as much as I can.

P.S. Thank you if you read all of it. I know its not the most optimised way to deliver info, but I wanted to share my human approach. I hope this is/was useful.
 

zerolife

New Member
Joined
Jul 9, 2020
Messages
2 (0.02/day)
Im 100% new here i have a gtx 970 ebga and a gtx 970 palit both 4gb could any please help me get these to sli as i dont really know what im doing i had a look at the read me but could not find any thing with the name nvlddmkm.sys system32, drivers folder
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
Im 100% new here i have a gtx 970 ebga and a gtx 970 palit both 4gb could any please help me get these to sli as i dont really know what im doing i had a look at the read me but could not find any thing with the name nvlddmkm.sys system32, drivers folder
Start here:

Why can't you SLI these cards normally? MoBo not SLI certified or do the GPUs refuse to be recognized as identical?
 

zerolife

New Member
Joined
Jul 9, 2020
Messages
2 (0.02/day)
Start here:

Why can't you SLI these cards normally? MoBo not SLI certified or do the GPUs refuse to be recognized as identical?
I have no idea in nvidia control panel it just comes up saying connect the sli ready graphics cards with an sli connecter. it has 1 on i have tried 2 brand new ones on it just same thing every time adn the MoBo just got it new its the asrock x470 master sli
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
For now ignore the warning about the SLI bridge.
The question at this point is whether you have the button to enable SLI in nVidia panel and whether SLI is actually enabled afterwards..
If not, it's probably because some 970s refuse to be considered identical by the driver.
In that case, your only option would be using patcher and driver versions 1.7.1 & 388.71
 

Fita.B

New Member
Joined
Jul 19, 2020
Messages
1 (0.01/day)
Hello this is my first time trying any of these things so i just wanted to know is it possible to combine 1050ti and a 750ti on a z400 workstation
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
348 (0.28/day)
Location
Switzerland
System Name https://valid.x86.fr/6t2pb7
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Gigabyte - GA-AB350M-Gaming 3
Memory Corsair - Vengeance LED DDR4-3000 16GB
Video Card(s) https://www.techpowerup.com/gpudb/b4362/msi-gtx-1080-ti-gaming-x
Storage Western Digital - Black PCIe 256GB SSD + 3x HDD
Display(s) 42" TV @1080p (main) + 32" TV (side)
Case Cooler Master HAF X NV-942
Audio Device(s) Line 6 KB37
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 775W
Mouse Roccat Kova / Logitech G27 Steering Wheel
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro
Software Windows 10 Pro x64 v1803
No, different microarchitectures (Pascal & Maxwell)
 

CocaineJesuit

New Member
Joined
Jul 20, 2020
Messages
1 (0.01/day)
Thanks to everyone that's contributed in this thread with guides and patient responses to newcomers like me. A friend gave me his old 970 and I was excited to see what kind of performance gains I could get only for them to not work in SLI. One is a full size MSI twin frozr and the other is a significantly smaller Zotac with a shorter chip. After quite a bit of reading through this thread I was able to get SLI to work with driver 388.71 first try!

However, after testing a few games I've gotten terrible flickering in TW: Warhammer 2 and I can't even launch Battlefield 5 with drivers older than 416.94. I did the hex edits for 445.75 but could not get it to work. Upon reading a bit further I see anything from 4xx on will not work with different GPUs, just to clarify my slightly different 970s are technically different right? I'd like to know if I made a mistake somewhere or if it's just not possible. Hopefully I can tweak some settings in Nvidia inspector to mitigate the issues with TW but I'm also limited by not having any SLI profiles for newer games.

I also have not been able to get Efiguard to work but that's just due to me being incompetent I think. I play(ed) quite a few games with EAC/Battleye but as of now I'm no longer able to. I assume all I have to do is toggle off test mode though? I'm wondering if it's as easy as booting into test mode any time I want to use SLI or if it's not so simple to switch between.

My final stupid question is related to the SLI bridge. The Nvidia control panel initially told me to connect the cards with an SLI connector but googling that lead me down this rabbit hole. I can use SLI now but the control panel still suggests using an SLI connector, is this normal? I've tried flipping mine around and switching between both ports multiple times to no avail. It's totally possible my bridge doesn't work but it was new and sealed while being such a simple piece it seems unlikely to be the point of failure. I haven't seen any noticeable performance change whether or not it's connected though
 
Top