• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Testing please: GPU-Z Resizable BAR Support Report

Joined
Dec 26, 2016
Messages
265 (0.16/day)
Processor Ryzen 3900x
Motherboard B550M Steel Legend
Cooling XPX (custom loop)
Memory 32GB 3200MHz cl16
Video Card(s) 3080 with Bykski block (custom loop)
Storage 980 Pro
Case Fractal 804
Power Supply Focus Plus Gold 750FX
Mouse G603
Keyboard G610 brown
Software yes, lots!
Wondering why your 3080 says CSM disabled Yes.
Maybe because the GPU-z version you are using?
Propably because i disabled CSM. I dont need to boot legacy OS'es.
 
Joined
Sep 18, 2014
Messages
232 (0.09/day)
Location
620004
System Name Blackbelt 2
Processor AMD FX 8350
Motherboard ASUS M5A99FX PRO R 2.0
Cooling Cooler Master Hyper TX3 evo
Memory 8GB Corsair Value Select DDR3
Video Card(s) ASUS R7260X DC2OC 2GB
Storage INTEL 530 series SSD 120 GB, Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
Display(s) DELL ST 2240L
Case Cooler Master Elite 311
Power Supply CORSAIR VS Series 550W
Software Windows 7 Ultimate 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark 11 6532
RX 570 here...on an Asus B450M-A motherboard....Resizable BAR Enabled in bios....GPU lacks resizable BAR Support....Everything seems to be correct..

main.gif
advanced.gif
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,261 (3.57/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
RX 570 here...on an Asus B450M-A motherboard....Resizable BAR Enabled in bios....GPU lacks resizable BAR Support....Everything seems to be correct..

View attachment 200760View attachment 200761
Should the main tab show "Unsupported" instead of "Enabled" ? More of a philosophical question.

Technically the BAR on your card is sized to 4 GB, but the driver isn't properly making use of it
 
Joined
Dec 24, 2004
Messages
430 (0.07/day)
Location
FIN
System Name FPS Cruncher
Processor Intel Core i9 9900K 8x 3.60GHz
Motherboard Asus Rog Strix Z390-F Gaming
Cooling Fractal Design Kelvin S36
Memory G.Skill Trident Z DDR4-3200 DIMM CL14-14-14-34 16Gb
Video Card(s) MSI 3080 Ventus 3X 10Gb OC
Storage Samsung 970 EVO 500G,SSD 840 EVO 500G,WD10EZRX-00L4HB0,SSD Crucial CT525MX300
Display(s) ACER Nitro VG270UP Freesync 144Hz
Case LANCOOL II MESH RGB
Audio Device(s) Sound BlasterX AE-5
Power Supply EVGA 750 G2
Mouse Logitech Preforance MX
Keyboard ASUS Cerberus Gaming Keyboard MKII
Software Win10 Pro 64Bit
Benchmark Scores 3dmark06 P13046 =2900XT 3dmark vantage P4614 =2900XT
The newest GPU-Z has back this issue with CSM it says NO ,but i have CSM disabled so it should say YES

Bar.gif
 
Joined
Sep 18, 2014
Messages
232 (0.09/day)
Location
620004
System Name Blackbelt 2
Processor AMD FX 8350
Motherboard ASUS M5A99FX PRO R 2.0
Cooling Cooler Master Hyper TX3 evo
Memory 8GB Corsair Value Select DDR3
Video Card(s) ASUS R7260X DC2OC 2GB
Storage INTEL 530 series SSD 120 GB, Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
Display(s) DELL ST 2240L
Case Cooler Master Elite 311
Power Supply CORSAIR VS Series 550W
Software Windows 7 Ultimate 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark 11 6532
Should the main tab show "Unsupported" instead of "Enabled" ? More of a philosophical question.

Technically the BAR on your card is sized to 4 GB, but the driver isn't properly making use of it
Maybe 'Enabled' in the main tab and 'Enabled but GPU lacks Resizable Bar support' in advanced tab under PCI-Express Resizable BAR..would be nice..
same as Graphics Driver Support..
 

FireFox

The Power Of Intel
Joined
Feb 19, 2014
Messages
6,833 (2.56/day)
Location
Germany
System Name BlackWidow
Processor Intel i7 10700K
Motherboard Asus ROG Maximus XII Hero
Cooling Custom Loop
Memory 32GB G.SKILL Trident Z RGB 3600Hz
Video Card(s) EVGA GEFORCE RTX 3080 XC3 Ultra
Storage Samsung 970 EVO PLUS 500GB - WD Blue SN550 1TB - 2 X WD Blue 1TB - 3 X WD Black 1TB
Display(s) Asus ROG PG278QR 2560x1440 144Hz (Overclocked 165Hz )/ Samsung
Case Corsair Obsidian 1000D
Audio Device(s) I prefer Gaming-Headset
Power Supply Enermax MaxTytan 1250W 80+ Titanium
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard Virtuis Advanced Gaming Keyboard
Software Windows 10 Enterprise
Benchmark Scores My PC runs FiFA
Propably because i disabled CSM. I dont need to boot legacy OS'es.
I have it disabled too but still was showing No.
anyway i got to work.
 
Joined
Nov 11, 2004
Messages
8,162 (1.35/day)
Location
Formosa
System Name Overlord Mk MXVI
Processor AMD Ryzen 7 3800X
Motherboard Gigabyte X570 Aorus Master
Cooling Corsair H115i Pro
Memory 32GB Viper Steel 3600 DDR4 @ 3800MHz 16-19-16-19-36
Video Card(s) Gigabyte RTX 2080 Gaming OC 8G
Storage 1TB WD Black NVMe (2018), 2TB Viper VPN100, 1TB WD Blue 3D NAND
Display(s) Asus PG27AQ
Case Corsair Carbide 275Q
Audio Device(s) Corsair Virtuoso SE
Power Supply Corsair RM750
Mouse Logitech G502 Lightspeed
Keyboard Wooting Two
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores https://valid.x86.fr/33u9si

FireFox

The Power Of Intel
Joined
Feb 19, 2014
Messages
6,833 (2.56/day)
Location
Germany
System Name BlackWidow
Processor Intel i7 10700K
Motherboard Asus ROG Maximus XII Hero
Cooling Custom Loop
Memory 32GB G.SKILL Trident Z RGB 3600Hz
Video Card(s) EVGA GEFORCE RTX 3080 XC3 Ultra
Storage Samsung 970 EVO PLUS 500GB - WD Blue SN550 1TB - 2 X WD Blue 1TB - 3 X WD Black 1TB
Display(s) Asus ROG PG278QR 2560x1440 144Hz (Overclocked 165Hz )/ Samsung
Case Corsair Obsidian 1000D
Audio Device(s) I prefer Gaming-Headset
Power Supply Enermax MaxTytan 1250W 80+ Titanium
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard Virtuis Advanced Gaming Keyboard
Software Windows 10 Enterprise
Benchmark Scores My PC runs FiFA
Resizable BAR enabled in Bios - GPU not supported
Kinda better than GPU lacks Resizable BAR support, not trying to correct @W1zzard
 
Joined
Dec 25, 2020
Messages
18 (0.11/day)
Location
Campinas, São Paulo, Brazil
System Name PogChamp
Processor AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor
Motherboard ASUS ROG STRIX B550-E Gaming
Cooling id-cooling Frostflow X 360 + Thermal Grizzly Aeronaut
Memory 64 GB (4x 16) Corsair Dominator Platinum @ DDR4-3600 16-17-16-34-1
Video Card(s) ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24 GB GDDR6X OC Edition
Storage XPG SPECTRIX S40G 512 GB
Display(s) Sony XBR-55X905F
Case Lian Li PC-O11 Air
Audio Device(s) EVGA Nu Audio (classic)
Power Supply EVGA SuperNOVA 1300 G2 1300W 80+ Gold
Mouse Corsair M55 RGB Pro
Keyboard Corsair K55 RGB
VR HMD OG HTC Vive
Software Windows 10 Pro for Workstations version 20H2
Benchmark Scores Imagine imagining imagination :D
It's shaping up nicely, always appreciate good work, mate.
By the way, latest 2.39.4 build still says CSM disabled "No" for me :toast:
 

FireFox

The Power Of Intel
Joined
Feb 19, 2014
Messages
6,833 (2.56/day)
Location
Germany
System Name BlackWidow
Processor Intel i7 10700K
Motherboard Asus ROG Maximus XII Hero
Cooling Custom Loop
Memory 32GB G.SKILL Trident Z RGB 3600Hz
Video Card(s) EVGA GEFORCE RTX 3080 XC3 Ultra
Storage Samsung 970 EVO PLUS 500GB - WD Blue SN550 1TB - 2 X WD Blue 1TB - 3 X WD Black 1TB
Display(s) Asus ROG PG278QR 2560x1440 144Hz (Overclocked 165Hz )/ Samsung
Case Corsair Obsidian 1000D
Audio Device(s) I prefer Gaming-Headset
Power Supply Enermax MaxTytan 1250W 80+ Titanium
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard Virtuis Advanced Gaming Keyboard
Software Windows 10 Enterprise
Benchmark Scores My PC runs FiFA
Unsupported GPU" Even better?
That works too.

By the way, latest 2.39.4 build still says CSM disabled "No" for me
I had the same problem and solved it going into Bios switched from Other OS to UEFI then back to Windows still said No then again went into Bios and switched again to Other OS and now it says Yes, Fate or Luck?:laugh:
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,261 (3.57/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
That works too.


I had the same problem and solved it going into Bios switched from Other OS to UEFI then back to Windows still said No then again went into Bios and switched again to Other OS and now it says Yes, Fate or Luck?:laugh:
Or could that lead noobs to believe that "GPU-Z lacks support to detect"?
 

FireFox

The Power Of Intel
Joined
Feb 19, 2014
Messages
6,833 (2.56/day)
Location
Germany
System Name BlackWidow
Processor Intel i7 10700K
Motherboard Asus ROG Maximus XII Hero
Cooling Custom Loop
Memory 32GB G.SKILL Trident Z RGB 3600Hz
Video Card(s) EVGA GEFORCE RTX 3080 XC3 Ultra
Storage Samsung 970 EVO PLUS 500GB - WD Blue SN550 1TB - 2 X WD Blue 1TB - 3 X WD Black 1TB
Display(s) Asus ROG PG278QR 2560x1440 144Hz (Overclocked 165Hz )/ Samsung
Case Corsair Obsidian 1000D
Audio Device(s) I prefer Gaming-Headset
Power Supply Enermax MaxTytan 1250W 80+ Titanium
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard Virtuis Advanced Gaming Keyboard
Software Windows 10 Enterprise
Benchmark Scores My PC runs FiFA
Or could that lead noobs to believe that "GPU-Z lacks support to detect"?
Definitely not.
as said before not trying to correct you but ( Unsupported GPU or GPU not supported ) looks more professional, the word Lacks doesn't fit in GPU-z app;)
 
Last edited:
Joined
Dec 25, 2020
Messages
18 (0.11/day)
Location
Campinas, São Paulo, Brazil
System Name PogChamp
Processor AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor
Motherboard ASUS ROG STRIX B550-E Gaming
Cooling id-cooling Frostflow X 360 + Thermal Grizzly Aeronaut
Memory 64 GB (4x 16) Corsair Dominator Platinum @ DDR4-3600 16-17-16-34-1
Video Card(s) ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24 GB GDDR6X OC Edition
Storage XPG SPECTRIX S40G 512 GB
Display(s) Sony XBR-55X905F
Case Lian Li PC-O11 Air
Audio Device(s) EVGA Nu Audio (classic)
Power Supply EVGA SuperNOVA 1300 G2 1300W 80+ Gold
Mouse Corsair M55 RGB Pro
Keyboard Corsair K55 RGB
VR HMD OG HTC Vive
Software Windows 10 Pro for Workstations version 20H2
Benchmark Scores Imagine imagining imagination :D
I had the same problem and solved it going into Bios switched from Other OS to UEFI then back to Windows still said No then again went into Bios and switched again to Other OS and now it says Yes, Fate or Luck? :laugh:
Oh, mine is set to the Windows 8/10 security compliant mode with secure boot enabled. I wonder if that's why :toast:
 

INSTG8R

Vanguard Beta Tester
Joined
Nov 26, 2004
Messages
7,008 (1.16/day)
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 4.0(same case new guts)
Processor Ryzen 5 5600X
Motherboard Gigabyte Aorus X570 Pro
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)EK Velocity CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengeance RGB Pro 3800CL18
Video Card(s) Sapphire 5700XT Nitro+
Storage 970 Evo Plus 500GB WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID1 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) Samsung CGH70 27” 1440 144hz Freesync 2 HDR
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
Everything works except my Navi10 doesn't support it :(
barGPUZ.jpg
 
Joined
Jan 16, 2020
Messages
13 (0.03/day)
Processor Intel Core i5-6600K @ 4.5GHz
Motherboard Asus Maximus VIII Hero | Bios 3802 Mod
Cooling Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
Memory Corsair Vengeance LPX Black 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz CL14-15-15-32-47-313-2T
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB
Storage Intel Optane 900P 280GB | Seagate BarraCuda Pro 4TB
Display(s) Iiyama G-Master GB2488HSU-B2
Case In Win Mana 136
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 | Audio-Technica ATH-A550Z
Power Supply EVGA SuperNOVA 550 G3 550W
Mouse Logitech G MX518
Keyboard Trust GXT 840 Myra
Software Windows 10 Pro x64 v21H1
1070.gif


"Above 4G Decode enabled in BIOS" No

I have that enabled in BIOS so it should be yes.
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,261 (3.57/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
View attachment 200825

"Above 4G Decode enabled in BIOS" No

I have that enabled in BIOS so it should be yes.
you have just one graphics card? can i get a screenshot of device manager resources for your card? just the memory resources is enough
 
Joined
Jan 16, 2020
Messages
13 (0.03/day)
Processor Intel Core i5-6600K @ 4.5GHz
Motherboard Asus Maximus VIII Hero | Bios 3802 Mod
Cooling Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
Memory Corsair Vengeance LPX Black 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz CL14-15-15-32-47-313-2T
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB
Storage Intel Optane 900P 280GB | Seagate BarraCuda Pro 4TB
Display(s) Iiyama G-Master GB2488HSU-B2
Case In Win Mana 136
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 | Audio-Technica ATH-A550Z
Power Supply EVGA SuperNOVA 550 G3 550W
Mouse Logitech G MX518
Keyboard Trust GXT 840 Myra
Software Windows 10 Pro x64 v21H1
Screenshot 2021-05-18 210601.JPGScreenshot 2021-05-18 210628.JPG

Yes I have only GTX 1070, my CPU's iGPU is disabled in BIOS.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,261 (3.57/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Joined
Jan 16, 2020
Messages
13 (0.03/day)
Processor Intel Core i5-6600K @ 4.5GHz
Motherboard Asus Maximus VIII Hero | Bios 3802 Mod
Cooling Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
Memory Corsair Vengeance LPX Black 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz CL14-15-15-32-47-313-2T
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB
Storage Intel Optane 900P 280GB | Seagate BarraCuda Pro 4TB
Display(s) Iiyama G-Master GB2488HSU-B2
Case In Win Mana 136
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 | Audio-Technica ATH-A550Z
Power Supply EVGA SuperNOVA 550 G3 550W
Mouse Logitech G MX518
Keyboard Trust GXT 840 Myra
Software Windows 10 Pro x64 v21H1
That's strange but it could be true, since BIOS for this Asus MB was total crap and last version released was first version to at least work somewhat normally. Thanks for the info though.
 
Last edited:

madd0g

New Member
Joined
Jun 4, 2021
Messages
6 (0.67/day)
Hi all - a little late to the game, but mine shows enable in bios no, even though it is. Any suggestions on some settings to change to get this resolved?

1622829435833.png


1622829478171.png

1622829493811.png


1622830025418.png
 
Last edited:
Joined
Aug 22, 2010
Messages
469 (0.12/day)
Location
Germany
System Name https://goo.gl/FDgehs
Hi all - a little late to the game, but mine shows enable in bios no, even though it is. Any suggestions on some settings to change to get this resolved?
Select enabled instead of auto in BIOS menu
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,261 (3.57/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Select enabled instead of auto in BIOS menu
Try that.

Your Device Manager screenshots confirms that Resizable BAR is disabled
 

madd0g

New Member
Joined
Jun 4, 2021
Messages
6 (0.67/day)
There is no enabled option. Only auto... It is a crosshair viii formula mobo.

PX1 tool shows the following
1622832863791.png
 
Joined
Nov 23, 2020
Messages
245 (1.21/day)
Location
Not Chicago, Illinois
System Name Desktop-TJ84TBK
Processor Ryzen 5 3600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling ARCTIC Liquid Freezer II 120mm, Noctua NF-F12
Memory B-Die 2x8GB 3200 CL14, Vengeance LPX 2x8GB 3200 CL16, OC'd to 3333 MT/s C16-16-16-32 tRC 48
Video Card(s) PNY GTX 692, EVGA GTX 650 Ti BOOST 2GB Superclocked Edition
Storage Crucial M4 128GB, Crucial MX500 500GB,WD 250GB, WD Black 2TB, WD Caviar Green 3TB, Intel Optane 16GB
Display(s) Samsung S22B350 1080p77, ASUS 1080p74
Case Rosewill CRUISER Black Gaming
Audio Device(s) SupremeFX S1220A
Power Supply Seasonic FOCUS GM-750
Mouse Kensington K72369
Keyboard Microsoft Comfort Curve 2000
Software Windows 10 Home 64-bit
Benchmark Scores are good
Relevant specs:
Ryzen 5 3600
ASUS ROG Strix B350-F Gaming
PNY GTX 690 (custom-named to GTX 692)

Die #1:
1622833461212.png
Die #2:
1622833478133.png
 
Top