• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

The Conroe865PE thread... for AGP users... stock and mod

Harlock

New Member
Joined
Apr 24, 2008
Messages
38 (0.01/day)
Likes
1
System Name Arcadia
Processor QX6700 2,66Ghz @ 3,2GHz - 266Mhz FSB
Motherboard Asrock ConRoe865PE
Cooling ASUS Silent Square EVO + Thermalright HR-05 IFX + Zalman ZM-RHS1 on mosfet
Memory 2048Mb(4x512Mb)OCZ Platinum Edition PC4800(DDR600 2-2-2-5) Performace mode on
Video Card(s) HIS HD3850 AGP 512Mb IceQ 3 Turbo
Storage 200Gb + 80Gb + 60Gb HDs IDE Internal + 2 x 400Gb + 500Gb + 1Tb USBs External
Display(s) ASUS MK241H
Case Cooler Master Cosmo S + 120 mm SilentMax+Zalman ZM-MGC1
Audio Device(s) Internal
Power Supply Tagan 700W Piperock
Software Windows XP SP2 32bit
#26
Hey guys, new records!!!!

12449 points in 3Dmarks2006
 

Attachments

rtwjunkie

PC Gaming Enthusiast
Joined
Jul 25, 2008
Messages
9,381 (2.73/day)
Likes
13,021
Location
Louisiana -Laissez les bons temps rouler!
Processor Core i7-3770k 3.5Ghz, O/C to 4.2Ghz fulltime @ 1.19v
Motherboard ASRock Fatal1ty Z68 Pro Gen3
Cooling All air: 2x140mm Fractal exhaust; 3x 140mm Cougar Intake; Enermax T40F CPU cooler
Memory 2x 8GB Mushkin Redline DDR-3 1866
Video Card(s) MSI GTX 980 Ti Gaming 6G LE
Storage 1x 250GB MX200 SSD; 2x 2TB WD Black; 1x4TB WD Black;1x 2TB WD Green (eSATA)
Display(s) HP 25VX 25" IPS @ 1920 x 1080
Case Fractal Design Define R4 Black w/Titanium front -windowed
Audio Device(s) Soundblaster Z
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G610 Orion mechanical (Cherry Brown switches)
Software Windows 10 Pro 64-bit (Start10 & Fences 3.0 installed)
#27
Man, that's outstanding. I guess you've shown that with this motherboard, ther'es still some life in AGP and DDR1 !!
 

Harlock

New Member
Joined
Apr 24, 2008
Messages
38 (0.01/day)
Likes
1
System Name Arcadia
Processor QX6700 2,66Ghz @ 3,2GHz - 266Mhz FSB
Motherboard Asrock ConRoe865PE
Cooling ASUS Silent Square EVO + Thermalright HR-05 IFX + Zalman ZM-RHS1 on mosfet
Memory 2048Mb(4x512Mb)OCZ Platinum Edition PC4800(DDR600 2-2-2-5) Performace mode on
Video Card(s) HIS HD3850 AGP 512Mb IceQ 3 Turbo
Storage 200Gb + 80Gb + 60Gb HDs IDE Internal + 2 x 400Gb + 500Gb + 1Tb USBs External
Display(s) ASUS MK241H
Case Cooler Master Cosmo S + 120 mm SilentMax+Zalman ZM-MGC1
Audio Device(s) Internal
Power Supply Tagan 700W Piperock
Software Windows XP SP2 32bit
#28
@rtwjunkie

And this is not the end ..........

I manage to go over .........
 

rtwjunkie

PC Gaming Enthusiast
Joined
Jul 25, 2008
Messages
9,381 (2.73/day)
Likes
13,021
Location
Louisiana -Laissez les bons temps rouler!
Processor Core i7-3770k 3.5Ghz, O/C to 4.2Ghz fulltime @ 1.19v
Motherboard ASRock Fatal1ty Z68 Pro Gen3
Cooling All air: 2x140mm Fractal exhaust; 3x 140mm Cougar Intake; Enermax T40F CPU cooler
Memory 2x 8GB Mushkin Redline DDR-3 1866
Video Card(s) MSI GTX 980 Ti Gaming 6G LE
Storage 1x 250GB MX200 SSD; 2x 2TB WD Black; 1x4TB WD Black;1x 2TB WD Green (eSATA)
Display(s) HP 25VX 25" IPS @ 1920 x 1080
Case Fractal Design Define R4 Black w/Titanium front -windowed
Audio Device(s) Soundblaster Z
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G610 Orion mechanical (Cherry Brown switches)
Software Windows 10 Pro 64-bit (Start10 & Fences 3.0 installed)
#29
New 865PE Q

Sorry to dredge up an old thread....is anyone still using this board? I've decided to break this board out again after a year in retirement, as I'd like to use it to build a Windows Home Server(WHS). It'll have an e-2160? 2.0Ghz CPU, and 2 GB(2x1) of Mushkin XP-4000 (DDR 500). I'll be running the bus at 200, as it's an 800Mhz CPU. Yeah, I know I'll be underclocking the RAM, but I know it is rock-solid on this board from prior use, and it'll allow me to get the lowest latency possible, which may get important to a server running add-in apps made for WHS.

My question is, has anyone run all 4 memory modules on this board? I'd like to get another additional 2GB to put in here, to cut down on any possible lag my WHS might have. With the memory being underclocked, I shouldn't have any trouble with finding the extra voltage necessary to the VDIMM and NB that you would normally need, should I?
 
Joined
Oct 18, 2007
Messages
1,190 (0.32/day)
Likes
579
System Name Firebird
Processor Intel i7 2600K @5.0'ish 24/7 stock core Voltage {5.2 w/102 bCLK}
Motherboard Intel Extreme DZ68BC SkullTrail Z68 Cougerpoint, Excellent MCH !
Cooling Scythe NINJA PLUS Rev.B[skt478] Modded to 1155 Scythe SH12 fan
Memory Samsung 32nm 16Gb 4x4 (@19xxmhz} low profile[ better than 2133 banwidth]
Video Card(s) @Norton F@H Kreij GigaByte 7950 ARCTIC Accelero Xtreme III / XFX HD5870-XXX Edition
Storage Toshiba 3Tbx2,Hitachi 320,1TBx2,'Cuda 400 7200.10, WD1TBUSB,moved to SATA
Display(s) Acer K272HUL 1440 27" WQHD, Samsung 226W, Vizio M60C3 4K 60",Vizio XVT3D554SV
Case CoolerMaster HAF 932
Audio Device(s) Intel 10ch[9+1] HD Audio X540> Pioneer VSX39TX[copper chasis,Rosewood sides 5x6LCD remote
Power Supply Seasonic X750 @ 24/7
Mouse Logictech G300s
Keyboard Saitek Cyborg v7
Software Windows 7 ROG E3 X64 by Neuropass/tweakscene
Benchmark Scores 4642@665/1600 220/GAT F1 4544 220/667strap 2.5/3/2/6 Bliss 650/1500 6490 Q6700 Bliss 690/1500
#30
Well sadly my :respect:Conroe865PE died last month:cry:
Back on the AI7 3.4EE P4, but atleast have the HIS3850:rockout:
 
Joined
Oct 18, 2007
Messages
1,190 (0.32/day)
Likes
579
System Name Firebird
Processor Intel i7 2600K @5.0'ish 24/7 stock core Voltage {5.2 w/102 bCLK}
Motherboard Intel Extreme DZ68BC SkullTrail Z68 Cougerpoint, Excellent MCH !
Cooling Scythe NINJA PLUS Rev.B[skt478] Modded to 1155 Scythe SH12 fan
Memory Samsung 32nm 16Gb 4x4 (@19xxmhz} low profile[ better than 2133 banwidth]
Video Card(s) @Norton F@H Kreij GigaByte 7950 ARCTIC Accelero Xtreme III / XFX HD5870-XXX Edition
Storage Toshiba 3Tbx2,Hitachi 320,1TBx2,'Cuda 400 7200.10, WD1TBUSB,moved to SATA
Display(s) Acer K272HUL 1440 27" WQHD, Samsung 226W, Vizio M60C3 4K 60",Vizio XVT3D554SV
Case CoolerMaster HAF 932
Audio Device(s) Intel 10ch[9+1] HD Audio X540> Pioneer VSX39TX[copper chasis,Rosewood sides 5x6LCD remote
Power Supply Seasonic X750 @ 24/7
Mouse Logictech G300s
Keyboard Saitek Cyborg v7
Software Windows 7 ROG E3 X64 by Neuropass/tweakscene
Benchmark Scores 4642@665/1600 220/GAT F1 4544 220/667strap 2.5/3/2/6 Bliss 650/1500 6490 Q6700 Bliss 690/1500
#31
Sorry to dredge up an old thread....is anyone still using this board? I've decided to break this board out again after a year in retirement, as I'd like to use it to build a Windows Home Server(WHS). It'll have an e-2160? 2.0Ghz CPU, and 2 GB(2x1) of Mushkin XP-4000 (DDR 500). I'll be running the bus at 200, as it's an 800Mhz CPU. Yeah, I know I'll be underclocking the RAM, but I know it is rock-solid on this board from prior use, and it'll allow me to get the lowest latency possible, which may get important to a server running add-in apps made for WHS.

My question is, has anyone run all 4 memory modules on this board? I'd like to get another additional 2GB to put in here, to cut down on any possible lag my WHS might have. With the memory being underclocked, I shouldn't have any trouble with finding the extra voltage necessary to the VDIMM and NB that you would normally need, should I?
My board came from Australia in a bubble bag, and was quit damaged when I got it, bent caps, broke parallel port ect, and it ran like a dream with my current 4x512 OCZ ELPT Rev2 at 2.2.2.5 with the voltages set to "High" for CPU/Ram per lemonadesoda.

I have also tried running OCZELPT500's 2x1GB, and CorsairC2PT's 2x1GB, timing was set manual at 3.3.2.6, and although I had "slightly" faster load times on some apps, the performance dip was more noticeable "to me".

So as for me 4 sticks was never any issue even "mixed sets" for the almost 2 yrs of use, and if I recall l/s also used all 4 slots on his.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#32
sorry for the necropost but does anyone have the modded bios backed up somewhere or installed? I've read about 200 forum pages on hardwareluxx, 3dcenter, Pctreiber and countless others but every one links back to the pctreiber downloads pages... which aren't online anymore.

I made an account on 3dcenter where AMC's original post is but since his last post was more than 8 months ago I don't hold much hope into him replying to my PM.

Thank you in advance.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,633 (5.77/day)
Likes
9,357
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#33
Do the pair of files in the OP not work anymore?
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
#34
theres two bios files on the OP
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#35
those are for the 1.7 and 1.71 bios, not the ones modded for 1:1 and 5:4 dividers.
 
Joined
Sep 5, 2012
Messages
56 (0.03/day)
Likes
7
Location
North-West, UK
System Name Bears PC mk 5
Processor Intel Core 2 Quad QX6800 ES - SLACP (G0) Marked as QXWX ES!!
Motherboard ASRock ConRoe865PE Rev 3
Cooling TuniQ Tower 120
Memory OCZ Platinum 2.5-2-3-5 DDR 400 4 x 1Gb sticks
Video Card(s) Sapphire Radeon HD3850 512Mb AGP
Storage IBM Deskstar 400Gb SATA HDD
Display(s) AOC 24" 1080p LED TV
Case ATX Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Edition PCI
Power Supply Corsair CX500 80plus Cert ATX-PSU
Mouse LogiTech G5 PS/2 Mouse
Keyboard PS/2 Standard 106 Key KB
Software Windows 10 Anniversary Ver 1607-Build 14393.105
#36
ConRoe Blues

Hiya, Im new on here, I joined after finding this topic as you do... Well, I gotta a big headache, maybe you can help/advise me? I've just completed a system build which consists of : intel Q6600 SLACR (G0) CPU - ASRock Conroe865PE MB - 2 x Kingston KTM-M50/1Gb RAM Modules - Sapphire HD3850 AGP Gfx Card - Creative Labs Audigy Sound Card - PowerCool GT 700w PSU with dual 12v rails rated at 22A each! PHEW! Now when I turn on the system with both RAM in dual channel config I get a blank screen, when i put them in single channel mode the POST appears and I can get into the bios, change things, etc. Also, when I try to boot off the HDD, I get BSOD's so try to boot off Windows DVD an run setup but same again or just reboots. I tried running with 1 stick of RAM in there but same symptoms... any ideas as Im fresh out!! Bear in mind that Ive completely stripped an rebuilt this system 3 times today an im getting a bit desperate... The BIOS is P1.70. and its showing correct RAM speeds, size etc and the CPU is showing correct type, model, speed, etc.

Thanx in advance
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#37
Two things I could think of:

1. Try clearing the CMOS (I usually just take the battery out)

2. Make sure your memory is set to run at the manufacturer's advertised settings. I haven't found anything other than that it's supposed to run at 2.6v and it's 200MHz (400 DDR). The timings are probably 3-3-3-9, just guessing though.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#38
There's a jumper between the AGP port and the CPU socket. Set it to 2-3 (test) and try again.
 
Joined
Feb 6, 2007
Messages
2,576 (0.65/day)
Likes
510
Processor Mysterious Engineering Prototype
Motherboard Intel 865
Cooling Custom block made in workshop
Memory Corsair XMS 2GB
Video Card(s) FireGL X3-256
Display(s) 1600x1200 SyncMaster x 2 = 3200x1200
Software Windows 2003
#39
@b1gt1m. Try pulling the AGP card and using a PCI card. I used to have a Conroe865PE and loved it... then it got unstable... then failed to POST. It was the AGP slot (or Northbridge). I switched everything over - CPU, GPU, DDR to the 775i65G which still works even today.

+++++++++++++

Somthing for TRWOV
 

Attachments

Last edited:
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#40
@b1gt1m. Try pulling the AGP card and using a PCI card. I used to have a Conroe865PE and loved it... then it got unstable... then failed to POST. It was the AGP slot (or Northbridge). I switched everything over - CPU, GPU, DDR to the 775i65G which still works even today.

+++++++++++++

Somthing for TRWOV
I already have it. What I've been looking for is the modded 1:1 RAM bios (when a 1066MHz CPU is used the RAM runs at 3:2) :banghead: There's countless references to it but the forum post where it was hosted is no longer available and every link I've found goes to it :cry:
 
Joined
Sep 5, 2012
Messages
56 (0.03/day)
Likes
7
Location
North-West, UK
System Name Bears PC mk 5
Processor Intel Core 2 Quad QX6800 ES - SLACP (G0) Marked as QXWX ES!!
Motherboard ASRock ConRoe865PE Rev 3
Cooling TuniQ Tower 120
Memory OCZ Platinum 2.5-2-3-5 DDR 400 4 x 1Gb sticks
Video Card(s) Sapphire Radeon HD3850 512Mb AGP
Storage IBM Deskstar 400Gb SATA HDD
Display(s) AOC 24" 1080p LED TV
Case ATX Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Edition PCI
Power Supply Corsair CX500 80plus Cert ATX-PSU
Mouse LogiTech G5 PS/2 Mouse
Keyboard PS/2 Standard 106 Key KB
Software Windows 10 Anniversary Ver 1607-Build 14393.105
#41
ConRow

@TRWOV I've tried on both the 800 and 1066 settings, both do the same i've left it at 'TEST/1066' as the CPU HTT is 1066 anyway. @Completely Bonkers I'm hoping its not that as I've just paid for the board and it seems to be fine... just this problem with BSOD and Boot problems i.e. Windows failed to boot because winsetup.exe is corrupt or missing... which it AIN T! I tried booting off a CD version of windows - that is to say windows is installed on the cd itself... loads into memory.... that failed which DEFINATELY points to a memory or memory controller problem - could it be the CPU - it's a Q6600-G0 and the ConRoe865PE is only certified to run with a Q6600-B3... Man alive a hope not!
 
Joined
Sep 5, 2012
Messages
56 (0.03/day)
Likes
7
Location
North-West, UK
System Name Bears PC mk 5
Processor Intel Core 2 Quad QX6800 ES - SLACP (G0) Marked as QXWX ES!!
Motherboard ASRock ConRoe865PE Rev 3
Cooling TuniQ Tower 120
Memory OCZ Platinum 2.5-2-3-5 DDR 400 4 x 1Gb sticks
Video Card(s) Sapphire Radeon HD3850 512Mb AGP
Storage IBM Deskstar 400Gb SATA HDD
Display(s) AOC 24" 1080p LED TV
Case ATX Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Edition PCI
Power Supply Corsair CX500 80plus Cert ATX-PSU
Mouse LogiTech G5 PS/2 Mouse
Keyboard PS/2 Standard 106 Key KB
Software Windows 10 Anniversary Ver 1607-Build 14393.105
#42
Bios

Just thinking on, it has got the standard BIOS P1.70 in there, could it be that I need to install that 1.72 bios upd? Would it work? ;)
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#43
Since you said it doesn't work at all in dual channel and halfass works in single channel I'm thinking it could be a memory controller issue (board) most likely... checking your RAM settings is a longshot, but worth a try.
 
Joined
Aug 30, 2009
Messages
4,001 (1.32/day)
Likes
1,652
Location
Sarasota, Florida, USA
System Name Awesomesauce 4.3 | Laptop (MSI GE72VR 6RF Apache Pro-023)
Processor Intel Core i7-5820K 4.16GHz 1.28v/3GHz 1.05v uncore | Intel Core i7-6700HQ @ 3.1GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD5 WiFi LGA2011-v3| Stock
Cooling Corsair H100i v2 w/ 2x EK Vardar F4-120ER + various 120/140mm case fans | Stock
Memory G.Skill RJ-4 16GB DDR4-2666 CL15 quad channel | 12GB DDR4-2133
Video Card(s) ASUS ROG Strix A8G Gaming GTX 1080 @ 2075/1368 boost | NVIDIA GTX 1060 6GB +200/+500 + Intel 530
Storage Samsung 840 EVO 500GB + Seagate 3TB 7200RPM + others | Kingston 256GB M.2 SATA + 1TB 7200RPM
Display(s) Acer G257HU 1440p 60Hz AH-IPS 4ms | 17.3" 1920*1080 60Hz wide angle TN notebook panel
Case Fractal Design Define XL R2 | MSI
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z | Realtek with quad stereo speakers and subwoofer
Power Supply Corsair HX850i Platinum | 19.5v 180w Delta brick
Software Windows 10 Pro x64 | Windows 10 Home x64
Benchmark Scores GTX 1080 please?
#44
I have a 4CoreDual-VSTA that has one bad DDR slot (has 2 DDR2 and 2 DDR slots) and it would post but Windows would not load with 2 DDR sticks. Board problems are entirely possible considering the refurbished ASRock samples I have obtained 6 months ago are 5+ years old.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#45
Just thinking on, it has got the standard BIOS P1.70 in there, could it be that I need to install that 1.72 bios upd? Would it work? ;)
G0s work fine with 1.70. 1.72 just includes the microcode update (bugfixes for the CPU). I ran 1.70 with a Q6700 G0 for about 1 year with no problems.

Looks like the memory controller is shot although you might try with giving the slots a cleaning (use a toothbrush and some canned air). I had an issue with the first RAM slot on a 939A8X-M and cleaning it solved the issue.
 
Joined
Sep 5, 2012
Messages
56 (0.03/day)
Likes
7
Location
North-West, UK
System Name Bears PC mk 5
Processor Intel Core 2 Quad QX6800 ES - SLACP (G0) Marked as QXWX ES!!
Motherboard ASRock ConRoe865PE Rev 3
Cooling TuniQ Tower 120
Memory OCZ Platinum 2.5-2-3-5 DDR 400 4 x 1Gb sticks
Video Card(s) Sapphire Radeon HD3850 512Mb AGP
Storage IBM Deskstar 400Gb SATA HDD
Display(s) AOC 24" 1080p LED TV
Case ATX Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Edition PCI
Power Supply Corsair CX500 80plus Cert ATX-PSU
Mouse LogiTech G5 PS/2 Mouse
Keyboard PS/2 Standard 106 Key KB
Software Windows 10 Anniversary Ver 1607-Build 14393.105
#46
Hiya, hmmm ok well I'll try cleaning out the;) DIMM slots, updating the BIOS to 1.72 and
I'll slow down the memory timing to 3,3,3,9 - could someone please post a picture of
What it looks like Im not to sure on the memory timings as I've never done that before.
Im goin away for a few days today but should be back on Friday so I'll get back to you then.

Thanx in advance, friends. :respect: ;)
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#47
just leave the timmings at Auto, the bios is pretty aggresive with timmings anyway. It clocks my mushkins to 2.5-2-2-5 automatically.

You could also try to apply new thermal paste to the northbridge heatsink or even putting a small 40mm fan over it. Remember that the stock 865PE runs at 800Mhz, with the Q6600 it's running at 1066Mhz.
 
Last edited:
Joined
May 22, 2010
Messages
2,516 (0.91/day)
Likes
680
Location
Canada
System Name m1dg3t | DeathBox | HairPi 3
Processor 3570k @ 4.0 1.15v BIOS | q9550 @ 3.77 1.325v BIOS
Motherboard Asrock z77e iTX | p5q Dlx 2301 BIOS
Cooling Custom Water | D-14 & HR-03gt | Passive HSF
Memory Samsung MV-3V4G3D 4g x 2 @ 1866 1.35v | OcZ RpR 2g x 4 @ 1067 2.2v
Video Card(s) MSi 7950 tf3 @1000 / 1350 | Asus 5870 V2 @ 900 / 1275
Storage Adata sx900 256Gb / WD 2500 HHTZ | WD 1001 FALS x 2
Display(s) BenQ gw2750hm | 46" Sharp Quatron
Case BitFenix Prodigy - m0dd3d | Antec Fusion Remote MAX
Audio Device(s) Onboard Toslink > Yamaha HTR 6290 | Xonar HDAV1.3 > Yamaha DSP z7
Power Supply Ocz mXp700w | Ocz zx850w | Cannakit 5v 2.5a
Mouse Logitech G700s | Logitech G9x - Cable Repaired
Keyboard TT Meka G1 - Black w Cherry Blacks| Logitech G11
Software Win7 Home | Xp sp3 & Vista ultimate | Raspbian
Benchmark Scores Epeen!! Who needs epeen??
#48
3/3/3/9 is not an actual timing option, 3/3/3/8 is. Most standard ddr400 RAM was specced @ 200Mhz 3/4/4/8. If that matters to anyone?

From what i recall of the p4 (865) days NB cooling played a big part in stability/clocking and 99% of the time a salvaged 40mm fan attached to the Nb hsf did wonders :toast:

TRWOV: IIRC those Mushkins are rated for ddr500 @ 3/2/3/8? If so then you should be able to even get them to 2/2/2/5
 
Last edited:
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#49
2-2-2-5 wasn't IBT Max stable in my case. :( IBT std did fine though
 
Last edited:
Joined
Sep 5, 2012
Messages
56 (0.03/day)
Likes
7
Location
North-West, UK
System Name Bears PC mk 5
Processor Intel Core 2 Quad QX6800 ES - SLACP (G0) Marked as QXWX ES!!
Motherboard ASRock ConRoe865PE Rev 3
Cooling TuniQ Tower 120
Memory OCZ Platinum 2.5-2-3-5 DDR 400 4 x 1Gb sticks
Video Card(s) Sapphire Radeon HD3850 512Mb AGP
Storage IBM Deskstar 400Gb SATA HDD
Display(s) AOC 24" 1080p LED TV
Case ATX Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Edition PCI
Power Supply Corsair CX500 80plus Cert ATX-PSU
Mouse LogiTech G5 PS/2 Mouse
Keyboard PS/2 Standard 106 Key KB
Software Windows 10 Anniversary Ver 1607-Build 14393.105
#50
Hiya guys, I'm back now an charged up! :cool: Soooo, I did all things I said I was gonna do, Cleaned up the NB Heatsink - it had all this pink hard crap on it so I cleaned it off both the chip and the cooler with Isopropynol then let it dry, lovely an shiny now, put some thermal compound on the chip then fixed the heatsink back into place. Drop out the battery to reset the bios, put the battery back in then attempted a bootup, it booted and I flashed the BIOS to 1.72 and used 3 3 3 8 timings in the RAM settings. Still the same problem, I searched for a divider for the RAM (1:1/3:2) it wasnt there. So, I rebooted the system once I'd set up the BIOS time, date, etc and still will not boot into windows. I put in W7 DVD in the drive and tried to get it to boot off that but still shows errors... I think I need to slow down the RAM but dunno how... my thinking tells me that the stock FSB is 800 then the RAM is 200 so then if the FSB is 1066 then the RAM must be 266!!! Thats FAR to fast for ordinary RAM (Kingston KTM-M50-1G) that I'm using so any ideas, please help as I know I'm soooo close to getting this done!:twitch: