1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's Core i7 Overclocking and Feedback

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by dark2099, Nov 17, 2008.

  1. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,323 (6.54/day)
    Thanks Received:
    3,778
    No, it works in single, dual and triple channel. Triple channel just maximizes performance.
     
    10 Year Member at TPU
  2. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    all stock

    [​IMG]
     
  3. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,323 (6.54/day)
    Thanks Received:
    3,778
    I am so frikin jealous of you guys. lol. I need some Core i7 goodness. :cry:
     
    dark2099 and Fitseries3 say thanks.
    10 Year Member at TPU
  4. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,637 (2.09/day)
    Thanks Received:
    729
    Ya that's what I figured.... It sounded like way too much BS... I was almost hoping that guy would have come back with some evidence.
     
    10 Year Member at TPU
  5. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    i OCed the gtx and got this.....

    [​IMG]
     
  6. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    [​IMG]
     
  7. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,584 (4.50/day)
    Thanks Received:
    5,061
    Location:
    Florida
    your teasing us fit though this is important and info worth thanking for weres your WR?!!!
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  8. wolf2009 Guest

    he has a eclipse,


    MSI platinum is the cheapest

    me too, being broke is a bitch ! :(
     
    10 Year Member at TPU
  9. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,637 (2.09/day)
    Thanks Received:
    729
    Post your scores on HWbot.org :) Get some points.
     
    10 Year Member at TPU
  10. Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,969 (3.35/day)
    Thanks Received:
    3,054
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    I'm not saying it's incorrect. What I am saying is that it's hard to truly bench the chip with temps like that.
     
  11. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
  12. Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,969 (3.35/day)
    Thanks Received:
    3,054
    Location:
    Wherever I can find the iron.
  13. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Please someone make a SS of of the details of a CPU test in 3dmark06:)
     
    10 Year Member at TPU
  14. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,433 (1.38/day)
    Thanks Received:
    758
    Location:
    where everyone wants to be
    [​IMG]

    Benches coming if it lives.
     
    Solaris17 says thanks.
  15. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    you know im not gonna post any more low scores/clocks
     
  16. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Can you guys take a few pics of the BIOS memory settings in your board/temps/ to some of the crazy you don't know what are settings?



    I want to know how many frames per sec your getting in 06 cpu test:(
     
    10 Year Member at TPU
  17. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    @3.2ghz its about 4-6
     
  18. cdawall

    cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    23,876 (6.31/day)
    Thanks Received:
    5,025
    Location:
    Houston
    damn thats hot i have an old prescott and its not that hot @3.8ghz...on the stock PD cooler
     
    10 Year Member at TPU
  19. ap4lifetn

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    154 (0.05/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Philadelphia
    Nice nice 4GHz

    all i did was set my memory to SPD, and cranked the BLCK up to 200 with voltage at 1.38, everything else booted up fine. I didn't really do any other tweaking
    besides that.


    I can get it to boot at 4.3GHz, but idle temps are in the 50's and i didnt try a super pi run...apparently we'll be limited to around 220-230 BCLK due to the uncore/qpi
     
  20. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,584 (4.50/day)
    Thanks Received:
    5,061
    Location:
    Florida
    really? wow...are you sure its not 32Ghz? :confused:
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  21. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,637 (2.09/day)
    Thanks Received:
    729
    Quad core w/HT :)
     
    10 Year Member at TPU
  22. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,584 (4.50/day)
    Thanks Received:
    5,061
    Location:
    Florida
    lol i know just poking fun at the program
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  23. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,433 (1.38/day)
    Thanks Received:
    758
    Location:
    where everyone wants to be
    So far for me, I have found the best method of overclocking is leaving the ram at auto and timings on auto. Manually selecting those is going to be a unpleasant day.
     
    Solaris17 says thanks.
  24. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Like for real....I only got that score around 4.7Ghz on the QX9650
     
    10 Year Member at TPU
  25. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,515 (4.64/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    hmmm......

    manually setup the bios....

    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)