1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU Eyefinity Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by t_ski, Sep 20, 2010.

  1. jasper1605

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,274 (0.70/day)
    Thanks Received:
    228
    Location:
    Ohio
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,401 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,700
    I can haz join!


    currently running the following Lolfinity setup (for shits n giggles)

    1x5870 1GB
    1x15" LCD on VGA
    1x23.6" on HDMI
    1x40" on DP -> DVI -> HDMI


    this runs at a whopping resolution of 3840x720



    what? i got a DP to DVI adaptor, and worked with what i got XD
     
    t_ski says thanks.
  3. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,924 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,435
    What are your displays? Let me know the models and I'll add you to the list.

    A pic of the setup is not necessary, but it would be great to see how you worked that ;)
     
    Crunching for Team TPU
  4. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,401 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,700
    i honestly dont know, these are spare screens XD


    i did take a pic however

    [​IMG]

    unfortunately it came out real bad :(
     
  5. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,048 (0.88/day)
    Thanks Received:
    503
    Location:
    EDM, AB, CAN
    So I picked up a couple of used monitors today and now I need the DP adapter but I'm lost. The monitors I bought are both d-sub and the third one is DVI. Do I need to buy an "active" adapter? And if so, how can some people set up their Eyefinity with only 3 d-sub displays because they only recommend 2 passive d-sub adapters.
     
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,401 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,700
    you need an active DP to DVI adaptor for that one DVI monitor. the other two are fine on VGA.


    you can get DP to VGA adaptors, i assume thats how they get one, and the other two monitors off DVI-VGA adaptors. those are always passive.
     
  7. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,048 (0.88/day)
    Thanks Received:
    503
    Location:
    EDM, AB, CAN

    So you're saying that someone that uses 3 VGA monitors would need an "active" DP>DVI adapter and then connect a dvi>vga adapter to that and then to the monitor.

    Is that right? Which one did you use Mussels?
     
  8. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (2.52/day)
    Thanks Received:
    886
    Location:
    Wakefield, UK
    Just got my new monitors.

    Pictures tomorrow when my 6870 arrives... Excited :p
     
  9. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,401 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,700
    no i'm saying you'll need a DP to VGA adaptor, probably active. the DVI ports on these adaptors do NOT let you connect DVI-VGA adaptors.
     
  10. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (2.52/day)
    Thanks Received:
    886
    Location:
    Wakefield, UK
    [​IMG]

    Im in :)
     
  11. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,924 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,435
    Cool. List your specs and monitors, please.

    I take it you got your issue fixed with the blurry display?
     
    Crunching for Team TPU
  12. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (2.52/day)
    Thanks Received:
    886
    Location:
    Wakefield, UK
    Nah, it's still blurry. I'll work it out.

    2x P223W
    1x X223W
    1x MSI HD6870
     
    t_ski says thanks.
  13. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,048 (0.88/day)
    Thanks Received:
    503
    Location:
    EDM, AB, CAN
    Got mine working as well.....:toast: Just used a passive DP to VGA adapter. Worked like a charm.

    [​IMG]

    1x Samsung 2343BWX
    1x Acer AL1916W
    1x Chimei CMV 946A
    1x Asus HD6850
     
    t_ski says thanks.
  14. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,401 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,700
    ok so passive adaptors work if the monitors VGA, thats good to know.
     
  15. Rebelstar

    Rebelstar New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    71 (0.05/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Minsk, Belarus
  16. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (2.52/day)
    Thanks Received:
    886
    Location:
    Wakefield, UK
    Aye, love it :)

    Very happy i chose it over other headsets off the same price range.
     
  17. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,924 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,435
    Added. Mussels, get me some model numbers and I'll add you, too.
     
    Crunching for Team TPU
  18. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,401 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,700
    1x samsung 2494HS
    1x HP/Compaq LE1711
    1x Lenovo LEN L174


    happy nao? XD


    eyefinity with these is pretty bad, i tend to just run extended desktop.
     
    t_ski says thanks.
  19. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,924 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,435
    Yes, yes I am...
     
    Crunching for Team TPU
  20. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,059 (4.50/day)
    Thanks Received:
    7,223
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Dropped the 5870's, moved on to 6950 2GB. Awaiting mini-DP adapter from XFX, so not exactly running eyefinity ATM.
     
  21. avatar_raq

    avatar_raq

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    289 (0.18/day)
    Thanks Received:
    50
    Location:
    Iraq
    I thought you were going for a 6990 !! Or was it too loud to your taste? When you run EF again, please tell us if the extra frame buffer has noticable performance advantage over the 5870.
     
  22. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,059 (4.50/day)
    Thanks Received:
    7,223
    Location:
    Edmonton, Alberta
    yeah, the noise is just too much for me. The dual 6950's are basically silent on stock bios, but get pretty noisy under shader mod bios.

    I using a Corsair H50 as a cooler, simply becuase it near silent, even though I have much better coolers sitting here collecting dust.

    I cna say that the frame buffer being 2GB does have an impact, suc hthat even @ 2560x1600, higher levels of AA can be applied before performance tanks...I'm running an AVG 8xAA on most apps, where as with the 5870's, even 2xAA hurt performance too much, even @ 1920x1080.


    Pretty happy with these cards, to be completely honest. I'm pissed that I went throug hso many 5870's, and am stil lleft dealing with that for running eyefinity, as XFX still hasn't got the DP adapter in my mailbox, and we're now into 3+ months of this RMA.

    I'd love to tell you guys how it works in comparison, but 5870 had DP right there, and these silly 6950's need an adapter that didn't come in the box.

    What really gets me is that XFX will gladly swap another 5870 for 6950 for me, yet cannot get the adapter to me in a reasonable time frame.

    /rant


    MIght go to the PC store today and pick one up. Been playing alot of NFS Shift2, want to get F1 2010 going too!
     
  23. avatar_raq

    avatar_raq

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    289 (0.18/day)
    Thanks Received:
    50
    Location:
    Iraq
    @ caDAVEca:
    I think you should have chosen Sapphire 6950s, they are bundled with mini Dp adapters AFAIK.
     
  24. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,059 (4.50/day)
    Thanks Received:
    7,223
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Yes, the sapphire cards, in reference form, also have an HDMI cable in the box.
     
  25. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,924 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,435
    What kind of adapter do you need? Mini DP to HDMI? Mini DP to DVI (active or passive)?
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page