• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ATITool 0.26 Release Discussion

Spacehead

New Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
28 (0.01/day)
Likes
0
Processor Q6600 @ 3.3 Ghz
Motherboard Abit IP35
Cooling Water: Swiftech Apogee GT + MCW60
Memory 4 GB
Video Card(s) 8800 GTS 512
Storage 1300 GB
Display(s) Viewsonic 22"
Audio Device(s) Sound Blaster X-FI Fatal1ty (Xtrememusic) Modded
Power Supply Antec Neo HE 550W
Software Windows 7
Benchmark Scores 17K 3DMARK06
#51
No voltage adjustments for the rev2s:banghead: .
Does this mean no bios mods ether?
I don't know if bios has information on voltages. W1zzard has analysed bioses. So how is it?
 
Joined
Nov 8, 2005
Messages
25 (0.01/day)
Likes
1
Location
Merseyside UK
Processor Intel i7 950 (3035B684)
Motherboard Gigabyte EX58A-UD3R
Cooling Swiftech GTZ
Memory 3x4GB Cosair Vengeance PC3-12800
Video Card(s) HIS Radeon HD 6970 2GB
Storage OCZ Vertex2, Velociraptor & Sammy F3's
Display(s) Dell 3007WFP-HC
Case HSPC 'Top Deck' Tech Station
Audio Device(s) Asus Xonar DX
Power Supply Corsair AX850W
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#52
my x1950pro cards have little LM63 chips too :(
 

Spacehead

New Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
28 (0.01/day)
Likes
0
Processor Q6600 @ 3.3 Ghz
Motherboard Abit IP35
Cooling Water: Swiftech Apogee GT + MCW60
Memory 4 GB
Video Card(s) 8800 GTS 512
Storage 1300 GB
Display(s) Viewsonic 22"
Audio Device(s) Sound Blaster X-FI Fatal1ty (Xtrememusic) Modded
Power Supply Antec Neo HE 550W
Software Windows 7
Benchmark Scores 17K 3DMARK06
#53
Joined
Nov 24, 2006
Messages
1,042 (0.26/day)
Likes
64
Location
CT, USA
Processor q6700 @ 3.2ghz
Motherboard Asus p5w DH Deluxe
Cooling Scythe Andy Samurai, 4x80mm silenx, 2x120mm silenx fans
Memory 2x2gb G.Skill 4-4-4-12
Video Card(s) xfx black edition 6870
Storage 250gb seagate sata, 2x250gb seagate perp (raid0)
Display(s) dell 24"
Case Coolermaster atc s4000 sx-1
Audio Device(s) Creative Audigy2 Platinum
Power Supply Antec True Power Trio 650w
Software winXP pro x64
#54
Is there any gpu/mem voltage controls for x850xt/pe?
 
Joined
Dec 13, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#55
my x1950pro cards have little LM63 chips too :(
Hi gang new to the forum. I just acquired a VisionTek x1950 Pro to replace my Gigabyte X800 XT. When I use ATITool, I also get no temperature readings. Is that because of the LM63 chip or is it because the card is so new that ATITool hasn't been updated to work for it?

Thanks!

Dano
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,057 (3.44/day)
Likes
17,962
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#56
temp. monitoring should work on x1950 pro .. anybody else see this?
 

whcchief

New Member
Joined
Aug 8, 2005
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#57
I use to have that problem and needed to clean my registry of old versions a while back. I suggest using either Tuneup Utilities 2006 or Registry Mechanic
Thankyou mate, I can confirm that this worked for me and solved that exact same problem.

Cheers.
 
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.49/day)
Likes
1,501
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.
#59
No voltage adjustments for the rev2s:banghead: .
Does this mean no bios mods ether?
ATI/AMD is really pissing me off lately first with changing the cores around on all there cards and now crippling the mid range. God I wish I like Nvidia right now.
I miss my x1800xl it clocked like a mofo:cry:
What changes to the core? Which model are you referencing?
 

Spacehead

New Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
28 (0.01/day)
Likes
0
Processor Q6600 @ 3.3 Ghz
Motherboard Abit IP35
Cooling Water: Swiftech Apogee GT + MCW60
Memory 4 GB
Video Card(s) 8800 GTS 512
Storage 1300 GB
Display(s) Viewsonic 22"
Audio Device(s) Sound Blaster X-FI Fatal1ty (Xtrememusic) Modded
Power Supply Antec Neo HE 550W
Software Windows 7
Benchmark Scores 17K 3DMARK06
#60
What changes to the core? Which model are you referencing?
Actually I think unsmart is referring to PCB change. But maybe ATI could have used R580+ core on X1950Pro and same PCB with lower rating memory and with crippled core 16 TMUs -> 12 TMUs.
 
Joined
Mar 13, 2006
Messages
498 (0.12/day)
Likes
41
#61
I'm referring to the change in core speed of the gt's[most likely to run on the x1950pro pcb] and the x1300xt using the x1600 core,plus the renaming of the chipsets. It seems like there was something else they did that bugged me also but I can't remember what it was.
How can you change a cards specs and not tell anyone[ gecube labeled it gtd so at least they care] and having two of the same cards with different names. I know there switching to the 80nm cores so a lot of this is just trying to dump the old stock and it should settle soon to having one card for every performance tier.
I'm really just pissed about the gt's. I tried to get a rev1 on ebay but no one know what I was talking about so I just crossed my fingers and lost.
I guess crippled is the wrong word because the x1950pro/gt will run at stock. It's just been along time since I've had something that can't OC and appears to be designed that way. I feel ATI snubbed the mid range OCers out there. I took the chance so I have no one to blame but my self:ohwell:
 

bjevers

New Member
Joined
Dec 11, 2006
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#62
No errors for not resetting on error

I am running version .26. When I run a manual artifact scan ATI Tool does not reset the No errors for timer back to zero. I know in the past it used to do this and it made it easy for me to set the scan and do other stuff. Then I could come back and compare the No errors for timer with the Running for timer to see if there were any artifacts.

Brian
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,057 (3.44/day)
Likes
17,962
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#64
whats the device id of the card?
 
Joined
Dec 13, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#65
whats the device id of the card?
Hi Wizzard!

Here is what ATITool Reports:
Device ID 7280
Chip name RV570 XT
Host Interface AGP
Catalyst Version 6.11
Memory Size 256MB
Memory Type DDR3
Memory Bus Width 256 Bit
Active ROPs 12
Default GPU Clock 575.00 MHz
Default Mem Clock 693.00 MHz
GB_PIPE_SELECT 0x227E4

Hope this helps!

Dano
 

uclajd

New Member
Joined
Apr 6, 2005
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Location
Los Angeles, CA, USA
#66
Hey W1zzard old friend, still doing ATI hacks! :toast:

I remember W1zzard helping me on [H] softmod my 9500 Pro into a 9700 years back. :D

So I have an ATI 1950XTX coming Friday, for both gaming and some heavy Folding, and a Dangerden Tyee all ready to cool it. Anything I should know WRT overclocking with .26? Cool no more disabling hotkey poller (why do we need to run it anyway? :confused: ) I intend to go R600 when they ship, so I'm going to push this thing to the max. I'll assume all the software volt adjustments are still there?

ATITool .25 beta 16 worked perfectly for my now-borked (don't even ask) Grandmars 1900XTX (anyone in the market for a paperweight? :mad: ). Very huge boost to folding to bump 2D clocks up to 3D speeds and beyond - we're talking saving hours on work units.

TIA
 

Fica

New Member
Joined
Dec 15, 2006
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
#67
I have GeCube x1950pro (non reference design) and i cant read temp in atitool.Help??
 
Joined
Jul 31, 2005
Messages
923 (0.20/day)
Likes
32
Location
Grantham UK, Lincs
System Name Lazy boh
Processor AMD X6 1090T @ 4ghz
Motherboard ASUS M4A89GTD PRO
Cooling TT FRIO
Memory Kingston HyperX 1600
Video Card(s) HD4870
Storage 60gb Ocz vertex 2 2x2TB 2x1TB 1x500GB
Display(s) 25.5" hanns G
Case Antec 1200 V1
Audio Device(s) onboard :P FTW
Power Supply Corsair TX750W v1
Software W7 64Bit
#68
i have the his x1950pro pci-e turbo edition im just waiting on the fan settings and overclocking and voltage settings well done wizzard on what you have done so far :D specailly when i had a x800xtpe and the voltmod was sucessful back then ^^ and the latest version actually detects the core right as rv570xt not some random coding keep cracking at it any help i can help to get people to overclock there x1950 pro's im willing to help for the people on this forum :D


fica the latest version of ati tool does show the temps on the x1950pro
 
Joined
Dec 15, 2006
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#69
Hei, I have PowerColor X1600XT Bravo, But have No tepm readings, Can U fix this? therefor to afraid to OC :(
 
Joined
Dec 13, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#70
OK I was on the VisionTek forum and found out the X1900 Pro does not have temperature monitors. :(

So I guess we're out of luck.

But thanks for trying anyway W1zzard!

Dano

Here is what "Master" wrote in the VisionTek forum:

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 9:49 am Post subject: Reply with quote
demalion wrote:
does a lack of Overdrive result from a complete lack of any temperature monitoring and fan monitoring/control functionality for the X1950 Pro AGP?


The X1950 Pro AGP does not have the temperature sensor required by overdrive to work.
 
Last edited:

uclajd

New Member
Joined
Apr 6, 2005
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Location
Los Angeles, CA, USA
#71
OK, I have the 1950XTX hooked up with waterblock. ATITool .24 seems to work fine. OC @ 702/1050 with a little voltage boost. One thing, the program tends to disappear after a while once it is minimized and explorer is killed. I can't go back into it or I get a video crash. After I finish this work unit I will try .26...
 
Joined
Mar 13, 2006
Messages
498 (0.12/day)
Likes
41
#72
I have GeCube x1950pro (non reference design) and i cant read temp in atitool.Help??
Can you find out if your card has the volterra vreg and the lm64 sensors? From the pics it looks as though the power regulation circuit is nothing like the half a**ed reference pcb.
That seems to be the only non reference card thats out right now are there others that anyone knows of?
 
Joined
Oct 23, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
Processor Core 2 Duo E6600 @ 3.535Ghz
Motherboard Asus P5B Deluxe
Cooling TT120
Memory Geil 2Gb PC6400
Video Card(s) His IceQ X1900XTX @ 743/846
Storage 74Gb Raptor
Display(s) 2x 21 Inch Dell P1110
Case CM Stacker
Audio Device(s) Audigy 4
Power Supply Seasonic S-12 600W
Software Windows XP SP2
#73
Right, installed this today.

Got it all working at 743/845 with a lowered mem timing to CAS 8 instead of 11.

However, when I was in 2D, the cards fan went up to 90% and stayed there, me changing profiles did sod all, it changed down to what I wanted it to be but then starting rising to 90% :(

I've disabled ATTs overclocking bit so if it happens I know its ATi drivers/ATi Tool :(
 
Joined
Nov 8, 2005
Messages
25 (0.01/day)
Likes
1
Location
Merseyside UK
Processor Intel i7 950 (3035B684)
Motherboard Gigabyte EX58A-UD3R
Cooling Swiftech GTZ
Memory 3x4GB Cosair Vengeance PC3-12800
Video Card(s) HIS Radeon HD 6970 2GB
Storage OCZ Vertex2, Velociraptor & Sammy F3's
Display(s) Dell 3007WFP-HC
Case HSPC 'Top Deck' Tech Station
Audio Device(s) Asus Xonar DX
Power Supply Corsair AX850W
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#75
Fica, do you mean the LM63 chips?
here's mine: