• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Crysis custom cfg:

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,047 (2.68/day)
Likes
5,146
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
Nice! lol! Tri-SLI seems pretty insane if it can pull off 60FPS like that! Impressive!

I love my GTX 260 thus far it's been a true champ, and after $60 off my original purchase price (-$30 yesterday since the card went on sale, Newegg phonecall success in 5 minutes!, and -$30 for MIR...total price $239.99 shipped!). I can't wait to put it through it's paces with some heavier gaming soon!

:toast:
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
happy 4th of july guys we just busted a $600 card!

ROFL lets push it even futher:)
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,047 (2.68/day)
Likes
5,146
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
Alright, just got the game installed, updated to 1.1 (I don't plan on multiplayer, is there any reason to go 1.2? seems MP based...). I loaded up your autoexec before opening the game for the first time, also using x64 mode. It seems like the boulder/rock textures are kinda lower quality or blurry...the bump map seems ok though.

I can't tell ya if it's improved or not since I haven't run the game w/o it, but I suppose compared to the demo, it runs a little faster and the lighting effects are improved! The game looks pretty damn good, and I think your autoexec is helping with performance, I want to find a way to see what my FPS are in the game if it reports it like FarCry does..I wish my EVGA Precision OSD would work with x64 games!

:toast:
 

sneekypeet

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,714 (5.75/day)
Likes
9,471
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony Receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,838 (0.99/day)
Likes
596
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
Alright, just got the game installed, updated to 1.1 (I don't plan on multiplayer, is there any reason to go 1.2? seems MP based...). I loaded up your autoexec before opening the game for the first time, also using x64 mode. It seems like the boulder/rock textures are kinda lower quality or blurry...the bump map seems ok though.

I can't tell ya if it's improved or not since I haven't run the game w/o it, but I suppose compared to the demo, it runs a little faster and the lighting effects are improved! The game looks pretty damn good, and I think your autoexec is helping with performance, I want to find a way to see what my FPS are in the game if it reports it like FarCry does..I wish my EVGA Precision OSD would work with x64 games!

:toast:

Yes, it did seem like texture quality was lower. I just went back to normal 'very high' across the board, put 4xaa on, Supersampling transparency and vsynch.

25fps at 1920, I can't complain, and of course as always, Crysis is forgiving at some lower end frames, so, working fine for me.

Silly to think that under the same conditions a 640 GTS could come within ten to fifteen frames of that, but playing at eleven fps isn't fun hehe.
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,047 (2.68/day)
Likes
5,146
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
Yeah but 10-15 frames in Crysis is huge compared to a lot of other games out there too, gotta keep that in mind. LoL I don't think my poor single 260 could handle the load you're putting on the 280's tho! Crysis is running good, 25-40FPS thus far in the first 10 minutes of the game I played.

:toast:
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
Kursah you should update to 1.2 patch, I tested each cmd in the latest patch.

Try the lite version it runs really smooth:)
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,838 (0.99/day)
Likes
596
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
Oh no Kursah, that's not SLI 280s. I haven't hooked them up yet; that's just a single.

IF SLI I'd expect at least five more frames haha.

Your 260 should do it. Just keep MSAA at 2x, Vsynch off *maybe on, who knows!*, and supersampling off or set to multisampling if you wish.

I'm not using 1.2 either, so I hear I'm at a disadvantage?
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,047 (2.68/day)
Likes
5,146
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
Hmm my 260 feels smooth with those settings...I haven't had any hitches or any FPS lower than 25-26...usually closer to 30 with AA at 2x...I don't have Vsync on. I got the stupid 1334 error when trying 1.2 patch, found out I'm supposed to install PB to avoid that error I guess...so I'm re-installing.

I'll do the 1.2 and 1.2.1 soon tho! Jrob, you really think I should try the lite version? I'll have to read the differences, I bought this card to crank graphics up in everything, I figured this 260 would have the grunt to do Crysis on Very Hi @ 1440x900, which it seems to..gotta say the 2AA cut it down, it played pretty good with 4xAA, but would dip to about 19-21FPS too..lol! I may have to OC this 260 yet!
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
Hmm my 260 feels smooth with those settings...I haven't had any hitches or any FPS lower than 25-26...usually closer to 30 with AA at 2x...I don't have Vsync on. I got the stupid 1334 error when trying 1.2 patch, found out I'm supposed to install PB to avoid that error I guess...so I'm re-installing.

I'll do the 1.2 and 1.2.1 soon tho! Jrob, you really think I should try the lite version? I'll have to read the differences, I bought this card to crank graphics up in everything, I figured this 260 would have the grunt to do Crysis on Very Hi @ 1440x900, which it seems to..gotta say the 2AA cut it down, it played pretty good with 4xAA, but would dip to about 19-21FPS too..lol! I may have to OC this 260 yet!

The main differences is water reflections and view distance thats it, even the lite version water effects and lods are tweaked above vanilla veryhigh. Notice the reflections and fps hit of the two pics.

comparison:1 lite version;


comparison:2 extreme version




Here some pics of me playin lite with 40fps to 45, lowest dip is like 34fps:)





 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,838 (0.99/day)
Likes
596
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
eeep PB for 1.2 patch..ack nooooooooooo


Dropping to 18-21 isn't a big deal.

Try decreasing the pre render to 1 or 2 in your Nvidia or Nhancer control panel.
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,047 (2.68/day)
Likes
5,146
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
I got it re-installed, 1.2 and 1.2.1 installed...I'm gonna play a little more with the extreme version, it actually seems to be running better and a couple frames faster this install with the newer updates. I'll report back after a bit! Thanks guys!

:toast:
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
What do you guys think of my crysis text art? lol none has ever commented:ohwell:

 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
I said it looked funny on the first page :p Its pretty cool tho!
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,838 (0.99/day)
Likes
596
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
What's the 'lite' version again? Is that the mod for XP/DX9?

I'm starting to notice that no matter whether using 1.0/1.1/1.2 I get same performance. As with 2x, 4x, 8x AA. I also unfortunatley gain nothing from using the .cfg Jrob posted. It actually looks like the shading is dumbed down.

I suppose I have to install the other card then ;moans;
 
J

Jeno

Guest
you should have put r_useedgeaa equal to 4 instead of 2,
looks much and doesn't take too many frames off!
actually i have a strong feeling that turning the AA on manually is way more frame-friendly then turning it on via the options menu! :wtf:
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
You get 2x free AA with HD 4800's so thats what I use :p
 
Joined
May 16, 2007
Messages
2,355 (0.60/day)
Likes
237
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor Intel Core i7 4770K De-lidded 4.4GHz 1.24v
Motherboard MSI Z87-GD65 Gaming
Cooling NZXT Kraken X61
Memory 8GB(2x4GB) DDR3-1600 CL8 Crucial Ballistx Tracer Tactical
Video Card(s) XFX AMD Radeon Fury X
Storage 120GB Samsung 840 - 250GB 840 EVO - 640GB WD Black - 2TB Seagate
Display(s) LG 27" 4K Freesync IPS - LG 29" Ultrawide 21:9
Case Fractal Design Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard - Focusrite Scarlett 2i2
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 10 64Bit
What's the 'lite' version again? Is that the mod for XP/DX9?
Nope, same almost as the regular, with some water quality, reflections, and view distance turned down from what I noticed. It looks like 98% the same as the "full" one, with a gain in FPS.

@Shadow, I sure don't get free 2xAA, I get -10FPS if I turn on AA:wtf:
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
What's the 'lite' version again? Is that the mod for XP/DX9?

I'm starting to notice that no matter whether using 1.0/1.1/1.2 I get same performance. As with 2x, 4x, 8x AA. I also unfortunatley gain nothing from using the .cfg Jrob posted. It actually looks like the shading is dumbed down.

I suppose I have to install the other card then ;moans;
If you want to use nvida's AA disable the cmd r_UseEdgeAA=2 in my autoexec.

The folders specify xp users or vista for both version:)


Jeno, i don't think r_useEdgeAA= goes past the value 2.

Just type a cmd in the console like this;

r_useedgeaa=? it will tell you what it does and the diff parameters..
 
Last edited:
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
Nope, same almost as the regular, with some water quality, reflections, and view distance turned down from what I noticed. It looks like 98% the same as the "full" one, with a gain in FPS.

@Shadow, I sure don't get free 2xAA, I get -10FPS if I turn on AA:wtf:
Your cards broke then cause I got 2x free aa in all games.
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
If you guys want additional fps gain like about 3-4, add these cmds to the autoexec under postprocessing effects. You want even notice the diff, textures will even look a lot sharper from a distance.

r_ColorGradingDOF=0
r_depthoffield=1

I already have the r_depthoffield cmd added just change it to 1
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,838 (0.99/day)
Likes
596
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
Shouldn't r_MultiGPU=2 be at 1 or 0 ?
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,838 (0.99/day)
Likes
596
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
Nope, same almost as the regular, with some water quality, reflections, and view distance turned down from what I noticed. It looks like 98% the same as the "full" one, with a gain in FPS.

@Shadow, I sure don't get free 2xAA, I get -10FPS if I turn on AA:wtf:

Which is the distance command?

Did a final run earlier.

Can't say I'm dissapointed in the results! Somewhere I gained 2.5 FPS! :)

Cryjul27.jpg

EDIT: Forgot that after the patches, forcing AF no longer causes texture anomalies on flora; so at 16x I got no performance hit..big YAY! for that; I couldn't stand the murky textures.
 
Last edited:

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate