• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
Thanks for sharing the info. Its does not make sense though. wouldn't 2 communication paths be faster then 1? unless the transfer rats from the sli bridge is just that fast that they don't need the PCI transfer anymore..... Well off to bed i go guess i will install the new patch tomorrow. Wonder weather its an upgrade or a fresh install.

Yes, for some reason, after gtx2xx series, the cards require the sli bridge. Both my gtx260s and 285s do not. Something nvidia built in to the newer cards I guess.
 

D4L70N

New Member
Joined
Jan 7, 2011
Messages
22 (0.01/day)
Likes
1
Any way you could install the drivers 285.38 and BF3 to play good?

UD3R P55 / EVGA GTX460 SC SLI

I install many games go well, but others are a constant flicker on the screen ..
 

jesseleite

New Member
Joined
Apr 23, 2011
Messages
25 (0.01/day)
Likes
6
I’m also in line for the AMD version….just so you know Anatolymik.

BTW- can you charge for this now that your not infringing? Maybe a donation PayPal?
 

Hota

New Member
Joined
Oct 10, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
System Name PaskaTykki
Processor Phenom II X4 965BE
Motherboard Asus Crosshair Formula IV
Cooling Noctua NH-D14
Memory kingston hyperX 2000mhz cl9 2x4GB
Video Card(s) pny Geforce 580GXT and Zotac Geforce 580GTX
Storage WD10EADX-00TDHB0
Display(s) Benq G2412HD
Case Fractal Define XL
Audio Device(s) Integrated
Power Supply Corsair TX950W
Software Windows 7
sorry wrong topic
 
Last edited:

roasted3

New Member
Joined
Oct 13, 2011
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
hi im new to here, and need a bit of help. i have a p5ld2 deluxe, and 2 8800gtx cards , only one card in mobo at the moment. i started off by reading through this thread, but theres so many pages, i have read quite a few, but my heads spinning a bit now lol , i was wondering if anyone who is upto date on all this stuff, i was wondering if they could let me know if sli would be possible on my mobo. its Intel 945 chipset and im running windows 7 .. i would be greatfull for any pointers, thanks. meanwile i;ll devive back into this thread and read a bit more , thanks in advance.
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
945 Chipset working as far as i know. You have nothing to lose just install both cards download the hypersli patch and then you go into nvidia ctrl pnl and enable sli. that simple for me. You may want to update your drivers first. use the new beta drivers on nvidia'a site...Oh and make sure you have an sli bridge you need that...

hi im new to here, and need a bit of help. i have a p5ld2 deluxe, and 2 8800gtx cards , only one card in mobo at the moment. i started off by reading through this thread, but theres so many pages, i have read quite a few, but my heads spinning a bit now lol , i was wondering if anyone who is upto date on all this stuff, i was wondering if they could let me know if sli would be possible on my mobo. its Intel 945 chipset and im running windows 7 .. i would be greatfull for any pointers, thanks. meanwile i;ll devive back into this thread and read a bit more , thanks in advance.
 

roasted3

New Member
Joined
Oct 13, 2011
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
k thanks mate i;ll give it ago. sorry to be a pain but were do i find the hypersli patch for windows 7 thanks
 
Last edited:
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
no pain at all. ask away. If i know the answer i will try and help and so will everyone else on here.
 

roasted3

New Member
Joined
Oct 13, 2011
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
tried it everything seemed to go ok , but when i rebooted i got the 2 OS options . so i selected windows 7 hypersli .. but it goes to start then it changes and looks like the way vista loads but it goes to the start up recovery , any idears .. what i done was installed the new drivers from nvidia , are there special sli drivers ? as i just downloaded latest drivers for 8800gtx , any way i installed drivers . then installed the {HyperSLI_0.1_beta} then rebooted thats when i end up at the start up recovery window, when i select normal windows 7 instal computer works fine, but no option for sli. o i also updated hypersli and tried again but same result.

EDIT: reinstalled everything and so far its working i just need to test on games. thanks.
 
Last edited:

noob666

New Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
15 (0.01/day)
Likes
0
System Name Black Pearl
Processor Intel Q9450 @ 3,0ghz
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Thermalright True Black
Memory Corsair XMS2 4GB DDR2 800mhz
Video Card(s) XFX GTX260
Storage Western digital Black Caviar + Seagate barracuda 320gb SataII
Display(s) SAMSUNG T220P
Case Fractal Define R3
Audio Device(s) Creative XFI Gamer
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 7 32bit Ultimate
Hello, I wonder in what order i should do all this? Driver first? SLI-patch 1.5? or should second card been put in computer first before install drivers and hypersli? please tell me! :p
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
1)Driver clean install...use driver sweeper first to remove any traces of old drivers...
2)hypersli patch install . make sure run as admin and uac is off. restart bingo. most of the time anyway....:toast:


Hello, I wonder in what order i should do all this? Driver first? SLI-patch 1.5? or should second card been put in computer first before install drivers and hypersli? please tell me! :p
 

noob666

New Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
15 (0.01/day)
Likes
0
System Name Black Pearl
Processor Intel Q9450 @ 3,0ghz
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Thermalright True Black
Memory Corsair XMS2 4GB DDR2 800mhz
Video Card(s) XFX GTX260
Storage Western digital Black Caviar + Seagate barracuda 320gb SataII
Display(s) SAMSUNG T220P
Case Fractal Define R3
Audio Device(s) Creative XFI Gamer
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 7 32bit Ultimate
1)Driver clean install...use driver sweeper first to remove any traces of old drivers...
2)hypersli patch install . make sure run as admin and uac is off. restart bingo. most of the time anyway....:toast:
Okey! But when should i put in second card? should it be inserted from begining?
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
Okey! But when should i put in second card? should it be inserted from begining?
Good question once i had no issues with both cards in from the start and once i did and i had to manual update 2nd card in device manager no big deal just click update driver and point to c/nvidia/drivers....either way will work.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Joined
Aug 2, 2011
Messages
990 (0.43/day)
Likes
473
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Joined
Aug 2, 2011
Messages
990 (0.43/day)
Likes
473
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Joined
Oct 30, 2011
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Thanks a million!

You guys have all done wonderful! I was so bummed on friday when BF3 came in and my 2nd MSI 460GTX talon attack (refurbished) card came in, but.. "everyone know p5B Deluxe doesn't support SLI." - FALSE! ENTER HYPERSLI! :rockout: you guys made it possible. saved me a ton of $ and time on a new board/CPU.

HyperSLI worked like a charm

Core 2 Extreme QX6850
6GB mem
MSI 460GTX Talon Attack x 2
P5B Deluxe board
Raptor 75GB
Promise Fast Tracks 750GB RAID5 (4 drives)
1TB open storage drive
(6 drives total in system)
Black Widow 850W PSU

So! a followup question that 'should' probably go to another forum heading, but since I'm here. I cranked BF3 to Ultra and ran it for like 1 minute into a solo mission.. the system locked on a black screen. I did a manual hard power shut down:wtf:. then again, 1 minute into solo mission it just turned off by itself :eek:. Almost like it popped the APC unit. turned it all back on. and didn't try it again. Now, the question..

Is 850W enough power for all that? I could drop the promise card and put raid on the board, but i really like its "Webpam" management software. thoughts?
 
Joined
Oct 30, 2011
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
You guys have all done wonderful! I was so bummed on friday when BF3 came in and my 2nd MSI 460GTX talon attack (refurbished) card came in, but.. "everyone know p5B Deluxe doesn't support SLI." - FALSE! ENTER HYPERSLI! :rockout: you guys made it possible. saved me a ton of $ and time on a new board/CPU.

HyperSLI worked like a charm

Core 2 Extreme QX6850
6GB mem
MSI 460GTX Talon Attack x 2
P5B Deluxe board
Raptor 75GB
Promise Fast Tracks 750GB RAID5 (4 drives)
1TB open storage drive
(6 drives total in system)
Black Widow 850W PSU

So! a followup question that 'should' probably go to another forum heading, but since I'm here. I cranked BF3 to Ultra and ran it for like 1 minute into a solo mission.. the system locked on a black screen. I did a manual hard power shut down:wtf:. then again, 1 minute into solo mission it just turned off by itself :eek:. Almost like it popped the APC unit. turned it all back on. and didn't try it again. Now, the question..

Is 850W enough power for all that? I could drop the promise card and put raid on the board, but i really like its "Webpam" management software. thoughts?


OK, well I was quick to be excited.. I ran some tests on FPS.. there seems to be no difference with SLI enabled. Am I nuts or am I missing something? It is enabled in the NVIDIA control panel. How ever can you check to see if SLI is enabled?
 

samual

New Member
Joined
Nov 8, 2011
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
A few days ago I went to the device before the people, I found my two EVGA adapters, and tell Updater to update the driver, and tell it from your outdated drivers .. SLI, it is still like I do not install the driver. so, I installed the driver directly from the mod folder of Supreme Audit Institutions still I did not install any drivers? But did not try LaunchMultiGpuApplet I do not know to it? Sorry IM IM race pretty smart guy ... K new computer let me know what to do here .. oh ya GPU - Z said dissabled ..
 
Joined
Nov 15, 2011
Messages
10 (0.00/day)
Likes
0
hey guys i am running windows 7 32 bit on a asus maximus formula board intel quad q8200 @2.33 with 3 g of ram I have two cards 7950gx2 one for each pci slot and i want to make the two cards (4 together) work in Sli
i am running forceware 285.27 drivers.
i can load nvda control panel with all 4 cards showing on device manager but as soon as i maximaz 3d performance i get the bsod also and have to reinstall all the drive to be able to boot into windows also get an error in nvda panel application 3.9.731.0

Now the main question do i use the hyper sli patch, r do i use the slipatch 1.5 beta and then intall the moded drivers ?