• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Buschti

New Member
Joined
Oct 1, 2011
Messages
12 (0.01/day)
Likes
0
System Name Windows 7
Processor Q9650
Motherboard ASUS P5Q-Premium
Cooling Liquid
Memory 4 GB DDR2 1066
Video Card(s) 2x GTX 570
Display(s) ASUS VG236HE
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatality
Power Supply Corsair AX1200
I have just installed the 385.38 driver and rebooted. Then i installed the 1.5 patch. Now it says my computer is SLI compatible and i went ahead and enabled it so.....do i still need to install the modded 385.38 driver?
Yes you do, otherwise you are going to have flickering with certain games! Oh and New Thread + HyperSLI :)
 
Last edited:
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Snipe, you should be able to just update your current driver, and then apply the mod driver on top of that. If you don't want to do that, then use something like Drivercleaner in safe mode. And yes SamanthaBee you will need to apply the mod driver as well. However, not sure if one is available for 285.38 yet. If you just wait for Hypersli, that won't be an issue anymore.
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
:toast: New Thread HyperSLI!
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Location
gamerville
Ok so.. i installed the modded 285.38 drivers and rebooted and now my graphics cards aren't being recognized. GPUZ is showing my GPU clock, memory and shader at 0 Mhz now. And Computing has my OpenCL, CUDA, PhysX and DirectCompute unchecked and i cant click them ><

Well i rolled back to 285.27 drivers and they work perfect. Thanks :)
 
Last edited:
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Absolutely HyperSli thread!
 

snipe

New Member
Joined
Jun 5, 2011
Messages
73 (0.03/day)
Likes
3
Hey the other night (3am) I guess my system restarted due to BSOD, it was idle at the time and Blue Screen Viewer says:

082911-37783-01.dmp
8/29/2011 3:19:51 AM
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x0000000a 00001000`00010329
00000000`00000002
00000000`00000000
fffff800`0340f977
halsli.dll
halsli.dll+4977 x64 ntoskrnp.exe+71f00 C:\Windows\Minidump\082911-37783-01.dmp 4 15 7600 292,136

Any IDEAS????

I have had 2 of these BSOD's both overnight during idle time.
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
I think you post in wrong forum. but if i were you i would read that minidump file. If you overclock prob voltage drop on cpu.


Hey the other night (3am) I guess my system restarted due to BSOD, it was idle at the time and Blue Screen Viewer says:

082911-37783-01.dmp
8/29/2011 3:19:51 AM
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x0000000a 00001000`00010329
00000000`00000002
00000000`00000000
fffff800`0340f977
halsli.dll
halsli.dll+4977 x64 ntoskrnp.exe+71f00 C:\Windows\Minidump\082911-37783-01.dmp 4 15 7600 292,136

Any IDEAS????

I have had 2 of these BSOD's both overnight during idle time.
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
987 (0.42/day)
Likes
470
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
New thread, Hyper SLI.

Can't wait. Hope that this makes things run perfectly smoothly as well (no more hacking, yay!).
 

legojon

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
hi, I can not swap the two graphics cards, because the AMP is currently above and the connections would hide at the bottom edge of the motherboard because of its large cooler.

The PC is running stable for you?
Can minimize their games without the freeze of the PC?

=> new thread, HyperSLI
Yeah, i can minimise now without freezing. Trouble. is I've changed so many things i don't know which fixed it. I've changed global settings back to recommended instead of afr2. I've run driver cleaner. I've installed the last whql and then reinstalled the latest beta driver.
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Location
gamerville
Am i the only one who had problems with driver 285.38? When i used those drivers my graphics cards (Asus 560 ti ocx2) and monitor (HD2201) were not being recognized. And my resolution would switch from 1680-1050 to 1280-720.

So i switched to the 285.27 drivers and they work....until i go full screen.. then the flickering begins. I will try 285.26 but i have seen other people posting that their 2nd GPU has its performance reduced when using them. ughhh...
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Am i the only one who had problems with driver 285.38? When i used those drivers my graphics cards (Asus 560 ti ocx2) and monitor (HD2201) were not being recognized. And my resolution would switch from 1680-1050 to 1280-720.

So i switched to the 285.27 drivers and they work....until i go full screen.. then the flickering begins. I will try 285.26 but i have seen other people posting that their 2nd GPU has its performance reduced when using them. ughhh...

Try to reinstall the clean driver then the mod driver, could be a bad installation
 
Last edited:
Joined
Aug 3, 2011
Messages
10 (0.00/day)
Likes
0
A new threat would be great, but about the name i have a diferent opinion. HyperSli sounds better than Slipatch 2.0, but anatolymik already have the site Slipatch.com, so i think will be better for him keep Slipatch 2.0. If its true :)
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Tomorrow is going to be a good day!
Edit: a little birdy told me so!!!!
 
Last edited:
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
A new threat would be great, but about the name i have a diferent opinion. HyperSli sounds better than Slipatch 2.0, but anatolymik already have the site Slipatch.com, so i think will be better for him keep Slipatch 2.0. If its true :)
I dont work on slipatch.com. It's free project and it'll be used by people who really it needs...
By the way. It's release day today. I'll post soon...
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
OMG what am i gonna do! Stay up all night!!! lol :laugh: I have to work tomorrow~!


I dont work on slipatch.com. It's free project and it'll be used by people who really it needs...
By the way. It's release day today. I'll post soon...
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
Anatolymik.... Quick question...somewhere along the progression of the patch's SLI lost the ability to communicate through the pci slots and we needed a bridge. Was this because of the patch or was it a Nvidia thing..... Wondering if the hyper-sli will allow communication again through the pci slots? In other words if the mobo has both paths to communicate does it speed up sli?

Thanks,

Ant
 
Joined
Dec 1, 2009
Messages
58 (0.02/day)
Likes
14
System Name Black-Raptor
Processor Intel i7 2600K @4.5Ghz
Motherboard Gigabyte GA-Z68X UD4 B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory Corsair XMS3 8Gb
Video Card(s) SLI GTX 660Ti
Storage 500Gb Samsung, 80Gb Maxtor
Case Tt V3 Black Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Recon3D
Power Supply Tt Toughpower XT 750w
I dont work on slipatch.com. It's free project and it'll be used by people who really it needs...
By the way. It's release day today. I'll post soon...
Freedom is at hand!!!

Waiting for the New thread and of course for HyperSLI
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
Anatolymik.... Quick question...somewhere along the progression of the patch's SLI lost the ability to communicate through the pci slots and we needed a bridge. Was this because of the patch or was it a Nvidia thing..... Wondering if the hyper-sli will allow communication again through the pci slots? In other words if the mobo has both paths to communicate does it speed up sli?

Thanks,

Ant
If you use cards before gtx460 you can activate sli without the bridge.
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
So its the cards that need the sli bridge not the patch then.... Thanks

If you use cards before gtx460 you can activate sli without the bridge.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Yes, for some reason, after gtx2xx series, the cards require the sli bridge. Both my gtx260s and 285s do not. Something nvidia built in to the newer cards I guess.