• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

X1900gt Unlock Bios Found!!!

sagi_10

New Member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
32 (0.01/day)
Location
israel,north
Processor AMD 3800X2 0605 @ 3000 1.65V, 2850 1.5V 24/7
Motherboard DFI LANPARTY NF4 ULTRA UT
Cooling Tt BIG TYPHON
Memory GEIL 2GB KIT DC 400@ 415 CL 2.5,3,3,5 2.7V
Video Card(s) X1900GT@725/850 16P (DEAD)
Storage W.D 160GB SATA-2
Display(s) SAMSUNG 740B 17 LCD DVI
Case SUNBEEM TRANSFORMAR BALCK
Audio Device(s) ON/B
Power Supply ANTEC 480 TRUE WATTS DUAL FAN CONTROL
Software WINDOWS XP PRO SP2
^^^
i will send you the bios later..:D

and i have a few qustions:
1)dose this bios makes my x1900gt to be an x1900xt or it is just opninig the 4 hiden pipelines?
2)dose this bios is an sapphire bios?? cu'z i have a sapphire card...
3)thank you you are a greet man:toast:
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
sagi_10 said:
^^^
i will send you the bios later..:D

and i have a few qustions:
1)dose this bios makes my x1900gt to be an x1900xt or it is just opninig the 4 hiden pipelines?
2)dose this bios is an sapphire bios?? cu'z i have a sapphire card...
3)thank you you are a greet man:toast:

Send me your BIOS dump asap.
BTW DO NOT USE THE BIOS FILE I POSTED. IT MAY NOT WORK ON YOUR CARD.
THE BIOSes ARE UNIQUE AND THEREFORE HAVE TO BE INDEPENTLY MODDED!!!

I fkn killed my card just now cuz i flashed Migou's HIS X1900GT bios. AND IT WASNT EVEN MODDED
Luckily, I have Intel Graphics Media Accelerator


I forgot to say that the card, after the flash, will remain as an X1900GT.
 
Last edited:
Joined
Nov 27, 2005
Messages
1,080 (0.17/day)
Location
Look behind you!!
System Name NEW
Processor Intel 4770 non-K
Motherboard Gigabyte H81M-DS2V
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory 16gb Muskin
Video Card(s) XFX 380X 4gb
Storage Sandisk 120gb plus WD blue 1tb
Display(s) AOC 23.5 LED bl
Case XIGMATEK
Audio Device(s) motherboard
Power Supply Cooler Master 500
tofu said:
I fkn killed my card just now


Seems to be alot of that going on in this thread :shadedshu
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
Migou, here is your modded BIOS. It was derived from the BIOS that you posted, so I am VERY SURE it works.

Please try and post results asap.
 
Last edited:
Joined
Mar 9, 2006
Messages
1,203 (0.20/day)
Location
FL
System Name Iam-a-computah
Processor i9 9900k @5 Ghz
Motherboard Gigabyte Auros z390x
Cooling Custom water loop, x2 280 radiators
Memory 16gb Corsair Dominator
Video Card(s) MSI 1080 TI FE 11gb WC
Storage SSD: 256gb Samsung 840pro & HHD: WD black 2T
Display(s) LG 34" UW screen
Case EVGA DG-86
Audio Device(s) Creative x-FI
Power Supply EVGA super NOVA 1300wtt
Keyboard G710
Software W 10
**DO NOT USE WINFLASH** i heard too many horror stories from it, and most of the time it does a BAD flash to your card.

use ATIFLASH, i was a n00b about it but i learned how to use it, read this post about BIOS flashing http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/34 .

ATIflash:

1. download it

2. make a bootlabe floppy (right click it, then click "format", then check the box "Create a MS-DOS startup Disk")

3.unzip atiflash file to the Floopy

4.put the BIOS you want in the floppy too (code name it so you could remember, EXP: i named mine "LOL")

5.boot from floppy

6.type atiflash, then wait and a something like a manual will appear, just press any key to pass that.

7.type just like this "atiflash -s 0 oldbios.bin" thats so you could save ur old BIOS in case

8.type just like this "atiflash -newbios -f -p 0 lol.bin/rom " (btw do not put lol just put the code-name you gave to the bios)

9.done...

most of the time ppl get bad flashes because they dont type -newbios.
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
warup89 said:
**DO NOT USE WINFLASH** i heard too many horror stories from it, and most of the time it does a BAD flash to your card.

use ATIFLASH, i was a n00b about it but i learned how to use it, read this post about BIOS flashing http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/34 .

ATIflash:

1. download it

2. make a bootlabe floppy (right click it, then click "format", then check the box "Create a MS-DOS startup Disk")

3.unzip atiflash file to the Floopy

4.put the BIOS you want in the floppy too (code name it so you could remember, EXP: i named mine "LOL")

5.boot from floppy

6.type atiflash, then wait and a something like a manual will appear, just press any key to pass that.

7.type just like this "atiflash -s 0 oldbios.bin" thats so you could save ur old BIOS in case

8.type just like this "atiflash -newbios -f -p 0 lol.bin/rom " (btw do not put lol just put the code-name you gave to the bios)

9.done...

most of the time ppl get bad flashes because they dont type -newbios.

You got my message across. :)
 

ixq

New Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
22 (0.00/day)
Processor AMD 64 3000+ @ 2.34
Motherboard K8N-XE
Cooling way to meny fans
Memory 1gb pc3200 2.5-3-3-7
Video Card(s) Sapphire X1900GT 666/800 stock Cooler + 3 120mm fans
Storage 2x raptor 18.7gb 2x 160gb seagates
Case cardboard box ftw.
Software mmm games....
Doh.. i dont have a flobby drive in my computer.. well i checked the bios via rabit. i see no diffrence from the modded and the sapphire "stock" bios.. so im guessing it will work for sapphires as well.
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
ixq said:
Doh.. i dont have a flobby drive in my computer.. well i checked the bios via rabit. i see no diffrence from the modded and the sapphire "stock" bios.. so im guessing it will work for sapphires as well.

See my first post, and you will understand.
Rabit sees nothing but clocks, names and whatnot. You need a HEX Editor to actually see the changes made to the BIOS. I really suggest you upload your current BIOS so I can mod from there to prevent a fiascon that happend to me and hot_fifty.

EDIT: u dun need a floppy, jus use a usb drive or card reader to flash
 

ixq

New Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
22 (0.00/day)
Processor AMD 64 3000+ @ 2.34
Motherboard K8N-XE
Cooling way to meny fans
Memory 1gb pc3200 2.5-3-3-7
Video Card(s) Sapphire X1900GT 666/800 stock Cooler + 3 120mm fans
Storage 2x raptor 18.7gb 2x 160gb seagates
Case cardboard box ftw.
Software mmm games....
tofu said:
See my first post, and you will understand.
Rabit sees nothing but clocks, names and whatnot. You need a HEX Editor to actually see the changes made to the BIOS. I really suggest you upload your current BIOS so I can mod from there to prevent a fiascon that happend to me and hot_fifty.

EDIT: u dun need a floppy, jus use a usb drive or card reader to flash

Well if thats the case then im good.. i think.. could a USB mp3 player be used for that ? enyhow.. my BIOS is attached
 

Attachments

  • Sapphire.X1900GT.zip
    62.1 KB · Views: 984
Joined
Mar 9, 2006
Messages
1,203 (0.20/day)
Location
FL
System Name Iam-a-computah
Processor i9 9900k @5 Ghz
Motherboard Gigabyte Auros z390x
Cooling Custom water loop, x2 280 radiators
Memory 16gb Corsair Dominator
Video Card(s) MSI 1080 TI FE 11gb WC
Storage SSD: 256gb Samsung 840pro & HHD: WD black 2T
Display(s) LG 34" UW screen
Case EVGA DG-86
Audio Device(s) Creative x-FI
Power Supply EVGA super NOVA 1300wtt
Keyboard G710
Software W 10
you can use many things, go to the link i posted in my first post.
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
ixq,

heres the modded bios. follow the warup89's flash guide and you should be fine.

post some results asap!
 
Last edited:

ixq

New Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
22 (0.00/day)
Processor AMD 64 3000+ @ 2.34
Motherboard K8N-XE
Cooling way to meny fans
Memory 1gb pc3200 2.5-3-3-7
Video Card(s) Sapphire X1900GT 666/800 stock Cooler + 3 120mm fans
Storage 2x raptor 18.7gb 2x 160gb seagates
Case cardboard box ftw.
Software mmm games....
im workin on the USB device atm.. my english is way to rusty so im workin my way threw the guide :)

and thank you. as soon as ive done it ill be posting....

done the flashing.. ATi tools still say 12 pipes. :S
 
Last edited:

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
SH1T
damn, I should really scrap this thread
the damn thing doesn't work, apparently, only works for my card, which is now DEAD

this is becoming the X1800GTO unlock at HKEPC, it only works for them but not for anyone else...
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
I'm beginning to think that only a "special bunch" of the X1900GT's have the R580"PRO" (unlockable) core.

So, from now on, before sending me the BIOSes, open the BIOS with Rabit and see if the Description says R580 "XL", if it does, don't bother.
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
 
Joined
Mar 9, 2006
Messages
1,203 (0.20/day)
Location
FL
System Name Iam-a-computah
Processor i9 9900k @5 Ghz
Motherboard Gigabyte Auros z390x
Cooling Custom water loop, x2 280 radiators
Memory 16gb Corsair Dominator
Video Card(s) MSI 1080 TI FE 11gb WC
Storage SSD: 256gb Samsung 840pro & HHD: WD black 2T
Display(s) LG 34" UW screen
Case EVGA DG-86
Audio Device(s) Creative x-FI
Power Supply EVGA super NOVA 1300wtt
Keyboard G710
Software W 10
yeah just like the GTO .......hardware compalities. tofu what your card fried?
 

bakalu

New Member
Joined
Oct 12, 2005
Messages
32 (0.01/day)
tofu said:
hehe, finally got the test results running
keep in mind my cpu is a P4 pressy 2.8
16 pipes now
All I can say is: VERY CPU LIMITED HERE
How many Pixel Shader Processor in X1900GT mod 16 pipes (36 or 48) ? Thanks.
 
Joined
Nov 27, 2005
Messages
1,080 (0.17/day)
Location
Look behind you!!
System Name NEW
Processor Intel 4770 non-K
Motherboard Gigabyte H81M-DS2V
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory 16gb Muskin
Video Card(s) XFX 380X 4gb
Storage Sandisk 120gb plus WD blue 1tb
Display(s) AOC 23.5 LED bl
Case XIGMATEK
Audio Device(s) motherboard
Power Supply Cooler Master 500
Its crazy how people jumped on this thread so fast and tried it.

Ati people are farkin nutts
 
Joined
Mar 9, 2006
Messages
1,203 (0.20/day)
Location
FL
System Name Iam-a-computah
Processor i9 9900k @5 Ghz
Motherboard Gigabyte Auros z390x
Cooling Custom water loop, x2 280 radiators
Memory 16gb Corsair Dominator
Video Card(s) MSI 1080 TI FE 11gb WC
Storage SSD: 256gb Samsung 840pro & HHD: WD black 2T
Display(s) LG 34" UW screen
Case EVGA DG-86
Audio Device(s) Creative x-FI
Power Supply EVGA super NOVA 1300wtt
Keyboard G710
Software W 10
lol we all trying to get more from our money :p
 

KoncreteAngel

New Member
Joined
Jun 9, 2006
Messages
38 (0.01/day)
hot_fifty said:
in atiwinflash it says P/N mismatch. Please help

This is a problem from not using the -newbios command. Always flash cards like this:

atiflash -newbios -p -f 0 yourbios.bin


after setting up a atiflash bootdisk of course.
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,147 (0.84/day)
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 11700k 8/16
Motherboard MSI Z590 Pro Wifi
Cooling Be Quiet Dark Rock Pro 4, 9x aigo AR12
Memory 32GB GSkill TridentZ Neo DDR4-4000 CL18-22-22-42
Video Card(s) MSI Ventus 2x Geforce RTX 3070
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, + cloud mostly
Display(s) Samsung 40" 4k (TV)
Case Lian Li PC-011 Dynamic EVO Black
Audio Device(s) onboard HD -> Yamaha 5.1
Power Supply EVGA 850 GQ
Mouse Logitech wireless
Keyboard same
VR HMD nah
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
and backing up your original bios of course.
 

Migou

New Member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
12 (0.00/day)
Processor Athlon 64 X2 4200 (2400 MHz)
Motherboard ASRock 939 Dual SataII
Cooling Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Memory 2 x 1 Giga Kingston
Video Card(s) HIS X1900GT
Storage Samsung SATA2 300 Gigas
Display(s) 19'' BenQ FP91V & 19'' Samsung 91S
Case Swiss made
Audio Device(s) Echo Audio Layla 24/96 & Realtek AC'97
Power Supply 370W ENERMAX Noisetaker AX Active PFC
Tofu, I'm sorry what append with your card :(

Nevertheless I will try to flash the HIS bios moded by you just to confirm or not if you are rigth.

I will take the risk :cool:

Hop you find a way to force ATIFlash to write back your bios, even if your card is not recognized any more .

Regards,

Patrick
 

Migou

New Member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
12 (0.00/day)
Processor Athlon 64 X2 4200 (2400 MHz)
Motherboard ASRock 939 Dual SataII
Cooling Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Memory 2 x 1 Giga Kingston
Video Card(s) HIS X1900GT
Storage Samsung SATA2 300 Gigas
Display(s) 19'' BenQ FP91V & 19'' Samsung 91S
Case Swiss made
Audio Device(s) Echo Audio Layla 24/96 & Realtek AC'97
Power Supply 370W ENERMAX Noisetaker AX Active PFC
Ok the bios was flashed and the PC rebooted with success

But as i can see the pipelines remain the same at 12 :banghead:

Here the details :

Display adapter Radeon X1900 Series (0x724B)
Core Name R580
SubVendor ATI (1002)
SubDevice 0B12
BUS 1
Device 0
Function 0
Base Address 0 B000000C
Base Address 1 00000000
Base Address 2 FF0F0004
Base Address 3 00000000

Bus Type PCI Express
SMARTGART Installed No

Driver Version 06.5
Release Version 8.252-060503a-032839E-ATI
QuadBuffer Stereo Support No
Catalyst Registry Path
System\CurrentControlSet\Control\Video\{AE3905C1-FDED-42F0-A1A7-2B4F933F8B93}\0000

______________________________
Clock Information
BIOS VPU 0,00
Current VPU 0,00
BIOS MEM 0,00
Current MEM 0,00

______________________________
Radeon PCI configuration space
00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F
00 02 10 4B 72 07 01 10 00 00 00 00 03 10 00 80 00
10 0C 00 00 B0 00 00 00 00 04 00 0F FF 00 00 00 00
20 01 B0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 02 10 12 0B
30 00 00 0C FF 50 00 00 00 00 00 00 00 19 01 00 00
40 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 02 10 12 0B
50 01 58 02 06 00 00 00 00 10 80 01 00 A0 0F 00 00
60 10 08 00 00 01 0D 00 D5 00 00 01 11 00 00 00 00
70 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
80 05 00 80 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
90 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
A0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
B0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
C0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
D0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
E0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
F0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

______________________________
Hardware Information
Installed memory 256 Mb
Memory Type GDDR3
Memory Width 256 bit
Active Rendering Pipelines 12

______________________________
ASIC details
Family 60
Emulated Revision 25
Gfx Engine ID 3

______________________________
Radeon Registers
RADEON_BIOS_0_SCRATCH 00010002
RADEON_BIOS_1_SCRATCH 0100C000
GB_TILE_CONFIG 0101001D
HWDREG_00000000 2100126C
HWDREG_00000001 00000001
HWDREG_00000002 00000000
HWDREG_00000003 0000000D
HWDREG_00000004 24001068
HWDREG_00000005 00000001
HWDREG_00000006 00000000
HWDREG_00000007 0000000D
HWDREG_00000008 00000001
HWDREG_00000009 00000000
HWDREG_0000000A 00010090
HWDREG_0000000B 110FAC1F
HWDREG_0000000C 44221100
HWDREG_0000000D 000730D1
HWDREG_0000000E 00000000
HWDREG_0000000F 0F3FF01A
HWDREG_00000010 0F3FF01A
HWDREG_00000011 0F3FF01A
HWDREG_00000012 0F3FF50A
HWDREG_00000013 0F3FF01A
HWDREG_00000014 0F3FF01E
HWDREG_00000015 000000CA
HWDREG_00000016 000001CA
HWDREG_00000017 0000018A
HWDREG_00000018 0000010A
HWDREG_00000019 0000014A
HWDREG_0000001A 0000060A
HWDREG_0000001B 0000040A
HWDREG_0000001C 0000001A
HWDREG_0000001D 00000012
HWDREG_0000001E 00000017
HWDREG_0000001F 00008028
HWDREG_00000020 00000000

______________________________
Video BIOS Information
Version 009.012.005.002
Part Number 113-A52022-102
Date 2006/03/15 17:06
Vram Type DDR3

______________________________
Controller Configurations
Controller 0
Active Connections:
-Digital Flat Panel (0) 1280x1024x60
Controller 1
Active Connections:
No Active Connections

______________________________
Displays supported by adapter
0 (1) Monitor (CRT1)
1 (2) Second Monitor (CRT2)
2 (4) TV
3 (8) Digital Flat Panel
4 (16) Digital Flat Panel
5 (32) Component Video Output

______________________________
EnumDisplays
Display Type 0, Extended Type 1 , Max Resolution 1920x1080
Display Type 0, Extended Type 2 , Max Resolution 1920x1080
Display Type 1, Extended Type 0 , Max Resolution 1024x768
Display Type 3, Extended Type 1 , Max Resolution 1280x1024
Display Type 3, Extended Type 3 , Max Resolution 1280x1024
Display Type 4, Extended Type 0 , Max Resolution 720x480
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
Migou said:
Tofu, I'm sorry what append with your card :(

Nevertheless I will try to flash the HIS bios moded by you just to confirm or not if you are rigth.

I will take the risk :cool:

Hop you find a way to force ATIFlash to write back your bios, even if your card is not recognized any more .

Regards,

Patrick

hehheh, I used to think that every X1900GT uses the same core, turns out that there are two batches of cores put into the 1900GT. I suppose that this mod will simply no longer work. See my first post to find out why. Your HIS BIOS was the R580XL mine was the R580PRO, and therefore fked up.

Migou said:
Ok the bios was flashed and the PC rebooted with success

But as i can see the pipelines remain the same at 12

Sorry about that, but I sorta did expect it not to work... See first post.
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.08/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
warup89 said:
yeah just like the GTO .......hardware compalities. tofu what your card fried?

I honestly do not undertstand wtf happend to my card. Right now I theorize that there are two types of cores on the X1900GT. Apparently, Migou's acrd had the R580XL core and I had the R580PRO core. The PCB and mem configuration on his card and mine are exactly the same. Now ATIFlash does not even find my card.

When I use this command: atiflash -i, it tells me I have no video adapters. I can sum up my X1900GT is dead. Not worth the price, but it was the first public unlock.

My note to all forum members, buy the ATI-branded and manufacturered X1900GT, I think they should have the R580PRO core, like I did. PS I got mine from BestBuy, when it first came out.
 
Top