• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

RoMeO

New Member
Joined
Mar 24, 2011
Messages
17 (0.01/day)
Likes
1
System Name Smoked Bacon 101
Processor Q9650 @ 4.01ghz
Motherboard x48 P5E3 Asus Premium WiFi@n
Cooling H50, IC Diamond Paste
Memory 4GB DDR3 1420mhz 7-7-7-26
Video Card(s) 2-way SLi GTX480 (1x Asus & 1x KFA2 Anarchy)
Storage 1x Crucial M4, 2x Crucial M225 SSD
Display(s) Acer 3d 120mhz
Case NZXT Phantom Modded
Audio Device(s) X-Fi 5.1 USB External
Power Supply 900w Modular
Software Windows 7 x64 SP1
Benchmark Scores 3dMark 11 Score P9501 http://3dmark.com/3dm11/1674493;jsessionid=1pedxe1jxbccv?show_ads=true&page=
Stating the obvious - Windows 8

Just gonna be really stupid now and state the obvious...

I have a spare laptop drive so I decided to put Windows 8 Developer Preview on it just for the hell of it... certainly has the WOW factor however unfortunately the SLI patch will not work.

There, I said it... told you it was stating the obvious!!! :nutkick:

On another note, nvidia drivers worked fine, fired up Left 4 Dead 2 and I was shooting Zombies. I was very suprised at how all my drivers actually worked with it including 3D vision, etc.
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
990 (0.43/day)
Likes
473
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Just gonna be really stupid now and state the obvious...

I have a spare laptop drive so I decided to put Windows 8 Developer Preview on it just for the hell of it... certainly has the WOW factor however unfortunately the SLI patch will not work.

There, I said it... told you it was stating the obvious!!! :nutkick:

On another note, nvidia drivers worked fine, fired up Left 4 Dead 2 and I was shooting Zombies. I was very suprised at how all my drivers actually worked with it including 3D vision, etc.
Windows 8 is based on the same Kernel as Windows 7 (which is based on the Windows Vista Kernel), so yes, all your previous drivers should work "out of the box".

Windows Vista = Version 6.0
Windows 7 = Version 6.1
Windows 8 = Version 6.2

So, Vista/7 drivers will soon be Vista/7/8 drivers. :)
 
Joined
Jun 2, 2011
Messages
739 (0.31/day)
Likes
125
System Name An experiment in continuous upgrading
Processor Intel Core i7 2600k @ 4.2 Ghz | Phenom II X4 965 | Phenom II X4 965
Motherboard MSI P67A-GD53 | MSI 990FXA-GD80 | Asus M4A79 Deluxe
Cooling Noctua NH-D14 | Zalman CNPS10x | Coolermaster*212+
Memory Kingston KHX1866C9D3K2 |*8Gb | 8Gb
Video Card(s) MSI GTX 580 TF2 x 2 (SLI) | Sapphire Radeon 7970 + GTX 460 | Radeon 4870 1Gb
Storage Crucial M4 120gb Sata3 SSD + WD Caviar black 1Tb + 1.5Tb | WD Caviar Black 1Tb x 3 | WD Blue 500gb
Display(s) Samsung S23A700D 120hz + nVidia 3D Vision + 17" Acer secondary LCD | 40" Sony 1080p TV | Sam. 2233rz
Case Antec 1200 | Lian-Li PC-8 | Antec 302
Audio Device(s) Auzentech Prelude X-Fi + Senn. PC360 G4ME | Prelude X-Fi + Home theater | Creative HS-1200
Power Supply Corsair TX850W | Corsair TX 750 | OCZ 700
Software About 400 top-rated games. | 150 top-rated games | No games
Benchmark Scores No time for benching, I prefer gaming.
Well the new drivers BSOD my system with SLI on and running BF3 Beta.
Anyone else? I've been playing BF3 beta with just one of my GTX 570s because I suspect problems...
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
There are 200 and something pages in this tread and about half of them explain how to install the modded drivers. Search is your friend :twitch:

sorry to be lame but how do i use these?
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
sorry to be lame but how do i use these?
Hi there, just download the new driver>install it>reboot>download the modded driver unpack and run the install.cmd. It takes a second. Reboot and you're ready to go (sli patch 1.5 already installed of course).
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Hypersli is so close, it will be much easier to use. Final testing is close to done. It works well with both 32 bit and 64 bit oses. Just be patient for now with the modded driver use. Oh and use "run as administrator" for the install.cmd.
 
Joined
Dec 1, 2009
Messages
58 (0.02/day)
Likes
14
System Name Black-Raptor
Processor Intel i7 2600K @4.5Ghz
Motherboard Gigabyte GA-Z68X UD4 B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory Corsair XMS3 8Gb
Video Card(s) SLI GTX 660Ti
Storage 500Gb Samsung, 80Gb Maxtor
Case Tt V3 Black Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Recon3D
Power Supply Tt Toughpower XT 750w
He he, this is like waiting Duke Nukem Forever or AMD Bulldozer except that HyperSLI will be succesful. judging by my experience on anatolymik's work.
Keep up the Good work.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Quote:
Originally Posted by anatolymik View Post
http://anatolymik.itzod.ru/

285.38 Windows Vista and 7 x32 Modded driver available.
285.38 Windows Vista and 7 x64 Modded driver available.
sorry to be lame but how do i use these?
Download and install the newest 285.38 driver. Download and install slipatch with uac off, and using "run as administrator".
Download and extract the modded driver to your desktop. Go into the folder and right click on install.cmd, and use "run as adminstrator". Reboot, enable sli, and go!
 
Joined
Apr 23, 2011
Messages
25 (0.01/day)
Likes
6
Thank you for being patient with me!!!

BTW- it works great! I have 3X GTX 580's newest (moded) drivers on BF3 beta and it works perfect….oops almost perfect, V sink doesn’t work but I'm sure it’s the beta game and not the driver.
 

snipe

New Member
Joined
Jun 5, 2011
Messages
73 (0.03/day)
Likes
3
Download and install the newest 285.38 driver. Download and install slipatch with uac off, and using "run as administrator".
Download and extract the modded driver to your desktop. Go into the folder and right click on install.cmd, and use "run as adminstrator". Reboot, enable sli, and go!
So do you have to do this EVERY time you install modded drivers? Or once you have SLIPatch installed just update driver then intall mod?
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Just update driver and install new mod. But always use "run as adminstrator" to run the install.cmd file.
Edit: don't worry, with HyperSli, you just update driver. Hopefully you won't need modded drivers for too
much longer.
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
It works on the p55 so i don't see why it would not work on the mobile version. Give it a try...nothing to lose and it can be uninstalled if it does not work. :toast:
It's a M17x-R2, which uses a PM55 chipset.
 

Jack991

New Member
Joined
Sep 29, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
Download and install the newest 285.38 driver. Download and install slipatch with uac off, and using "run as administrator".
Download and extract the modded driver to your desktop. Go into the folder and right click on install.cmd, and use "run as adminstrator". Reboot, enable sli, and go!
hi,
i have a GTX 480 and a GTX480 amp, both from Zotac.
I done excactly what you write and i can activate SLI.
In many Benchmarks boths cards are working to 100% workload.
But when i start BF 3 beta the PC freezes and get a Bluescreen.
I read so many forums but i dont know what the problem is.
Do you rebot after every install?
And what is with the safety certificate from the modd driver? how du you install this?

other PC components:
Windows 7 64 bit
CPU: Q9650
Mainboard: Asus Maximus 2 Formula
power supply: Corsair 750
Ram: 4 Gb ddr2 adata pc 800
 

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
hi,
i have a GTX 480 and a GTX480 amp, both from Zotac.
I done excactly what you write and i can activate SLI.
In many Benchmarks boths cards are working to 100% workload.
But when i start BF 3 beta the PC freezes and get a Bluescreen.
I read so many forums but i dont know what the problem is.
Do you rebot after every install?
And what is with the safety certificate from the modd driver? how du you install this?

other PC components:
Windows 7 64 bit
CPU: Q9650
Mainboard: Asus Maximus 2 Formula
power supply: Corsair 750
Ram: 4 Gb ddr2 adata pc 800
Its not the modded driver the problem, have you overclock your cpu and memory ?
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Its not the modded driver the problem, have you overclock your cpu and memory ?
Right, even downclock the cards a little, 5/10 mhz or so equally could be a solution....

Maybe the Corsair 750....
 

legojon

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Hi all. I'm just trying this on my 965P-DS3P. I have 2x560s in SLI (with bridge connected).

I installed the 285.38 drivers (rebooted). Installed SLIPatch 1.5 (rebooted in SLI mode). It popped up saying I could enable SLI (which I did - reboot).

I tried Metro and BF3, and both flickered... so I installed the modded 285.38 by unpacking, right clicking install.cmd and running as admin. But now both BF3 and Metro flicker red! Any ideas?
 

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
Right, even downclock the cards a little, 5/10 mhz or so equally could be a solution....

Maybe the Corsair 750....
Yeah, 2 GTX 480 with 750 Watts...
 
Joined
Dec 15, 2010
Messages
114 (0.04/day)
Likes
33
System Name Bigfoot
Processor Q6600@3.2Ghz
Motherboard P5Q Pro Turbo
Cooling Artic Cooling
Memory 4Gb GSkill DDR2 1066Mhz
Video Card(s) 2xGTX460 1Gb HyperSLI
Storage 3x500Gb
Display(s) 22'' LG/ 32'' LG
Case Nox Coolbay 25
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair TX-850W
Software Win7 64/XP 32
hi,
i have a GTX 480 and a GTX480 amp, both from Zotac.
I done excactly what you write and i can activate SLI.
In many Benchmarks boths cards are working to 100% workload.
But when i start BF 3 beta the PC freezes and get a Bluescreen.
I read so many forums but i dont know what the problem is.
Do you rebot after every install?
And what is with the safety certificate from the modd driver? how du you install this?

other PC components:
Windows 7 64 bit
CPU: Q9650
Mainboard: Asus Maximus 2 Formula
power supply: Corsair 750
Ram: 4 Gb ddr2 adata pc 800
Are you trying to run battlefield in window mode?
Try this:
Disable Sli run the game and enable full screen option.
Enable Sli and run the game again.
It's a Sli window mode issue, try running your games always in full screen.