1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sapphire TriXX Beta Up.....

Discussion in 'AMD / ATI' started by 20mmrain, Nov 2, 2010.

  1. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,693 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,788
    Location:
    Chicago
    ZOMGOMGOMG it all finally works for me! Second card being clocked too and it's showing such under load on both in GPU-Z. Woooo so relieved and pleased. Thanks W1zz for this tool and trying to help!

    Though it wasn't perfect, but that's nothing outrageous of course. UPLS disable didn't take the very first time I checked it. Froze as soon as I moved clocks then after reboot it wasn't checked anymore. A second time did the trick (also searched registry after that and was 0).

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 27, 2011
    10 Year Member at TPU
  2. The_Soviet87 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    11 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    VA
    Hey guys! Just wanted to say hi! Made an account quite some time ago, never really used it all that much, but anyways. I really just had a question, i noticed that there is 2 products on Sapphire's page that do not have voltage support. Down below is what my 3 cards happens to be, and i kind of sucks that i can't really over volt at the moment. Where is epic rage face when you need it lols. I was wondering if wizzard could grace me with his present (I am assuming that he makes trixx). Is it going to be possible in the future? Or is my card a non reference design?

    21187-00

    102-C20001-00-AT

    HD6970 2G GDDR5 PCI-E
    DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DUAL MINI DP
     
  3. Divide Overflow

    Divide Overflow

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    443 (0.14/day)
    Thanks Received:
    244
    Very nice job, Wiz! I'm finally able to change voltages on my Sapphire Vapor-X 5870!
     
  4. tecnoworld New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    nobody seems to be puzzled or concerned about the fact that on 69xx cards the voltage can't be changed, even if on the release notes it's declared as feasible...
     
  5. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,883 (3.44/day)
    Thanks Received:
    17,780
    no support for HD 69xx using volterra yet
     
    10 Year Member at TPU
  6. tecnoworld New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    oh, ok, thank you for replying. Is there any other VRM than volterra, for cayman?
     
  7. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,883 (3.44/day)
    Thanks Received:
    17,780
    CHiL

    we are working on volterra support, you can use msi afterburner in the meantime
     
    10 Year Member at TPU
  8. tecnoworld New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    I know that MSI AB works for that but....I prefer TriXX :)
     
  9. DJManiac New Member

    Joined:
    Jul 6, 2005
    Messages:
    73 (0.02/day)
    Thanks Received:
    9
    Especially #3 are really got news and working like a charm!
    This was the reason for me to change to TRIXX 3.0.4 from Afterburner 2.1.0!

    Manny Thanks W1zzard!
     
    10 Year Member at TPU
  10. braveale New Member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi!

    Hello to everyone!

    This is my first post on this forum, nice to meet you all.

    Well, I acquire a Sapphire HD 6950, model 21188-00-40R and, accordingly the Sapphire's website, this card actually don't have voltage support.
    I tried change the voltage via smartdoctor, msi afterburner, trixx, gpu tool and nothing works...
    What I do ? Wait for a program support ? Please, I need help and sorry for my english. :)
     
  11. random

    random

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    3,046 (0.93/day)
    Thanks Received:
    689
    Did you try turning on the UnofficialOverclocking function in MSI Afterburner? If yes then it seems Sapphire has kept their word on no voltage control.
     
  12. cu4now

    cu4now New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    4
    I have no voltage on my Vapor-X 5850 rev2 board as well with no control through MSI Afterburner or Trixx or RBE. So some cards must not have voltage control or nobody programed for them?
     
  13. Halk New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    105 (0.04/day)
    Thanks Received:
    26
    I'm sorry if this question has ben answered elsewhere, it's not an easy thing to search for. There's Afterburner and TriXXX, which seem to do a similar thing, and are (I think!) written by the same chap for the respective companies. There's also AMD Overdrive which has at least some of the features. Are there any others?
     
  14. cu4now

    cu4now New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    4
    RBE is you want to edit the bios directly to make voltage and clock speed settings of your choice the default without the need of a program. However AMD\ATI drivers have control over fan speeds so even a bios edit doesn't help for fan speeds. If you want adjustable fan controls Trixx or Afterburner is pretty much your best bet.

    Another program I have not personally used in many years is "RivaTuner"
     
    Halk says thanks.
  15. Halk New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    105 (0.04/day)
    Thanks Received:
    26
    Yes, RivaTuner used to be what I used - I haven't really looked at graphics cards in years, I sorted my 8800 GTX to a decent overclock and had no reason to revisit it. Now that I'm on a different card then I do have reason. Thanks cu4now :)
     
  16. The_Soviet87 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    11 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    VA
    I have tried, i use AB for quite some time for the sweet goodness of overvolting. Just not able to with these. At stock voltages i can benchmark with unigine maxed out with extreme tess at 1920x1080 at gpu core speeds of 950mhz across 3 6970's. It is the only Gpu's on sappire's website as not be list as supported under their trix utility. Does anyone know if they will offer support yet?
     
  17. streetfighter 2

    streetfighter 2 New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    1,655 (0.63/day)
    Thanks Received:
    732
    Location:
    Philly
    New version 3.0.5 released with overvolt support for Sapphire FleX HD6870 1G(11179-02) and Sapphire HD6870 1G(11179-09).

    File Name: SAPPHIRE_TriXX_Installer_beta_v3.0.5.exe
    File Size: 3.34 MB
    Signed by: Sapphire Technology Limited
    Signing Date: ‎Wednesday, ‎March ‎09, ‎2011 5:48:45 AM

    Download Links:
    Code:
    http://rapidshare.com/files/452056644/SAPPHIRE_TriXX_Installer_beta_v3.0.5.exe
    http://www.megaupload.com/?d=YU6XF8R3
    http://hotfile.com/dl/109796310/3321da5/SAPPHIRE_TriXX_Installer_beta_v3.0.5.exe.html
    http://uploading.com/files/mcf6fb6d/SAPPHIRE_TriXX_Installer_beta_v3.0.5.exe/
    http://www.fileserve.com/file/QjeQ23p
    http://www.zshare.net/download/87663680f2352f18/
    

    Hashes:
    Code:
    md5sum
    683bf6c349dd8f6d207b8e47e002a98a *SAPPHIRE_TriXX_Installer_beta_v3.0.5.exe
    
    sha1sum
    d95315d6a90bede5c662aab29dd719990dd9d001 *SAPPHIRE_TriXX_Installer_beta_v3.0.5.exe
     
  18. tecnoworld New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    still no support for HD 69xx using volterra?
     
  19. The_Soviet87 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    11 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    VA
    :( Hopefully soon they will update it to support voltage on my 6970. But it seems like they are keeping it up to date and adding things as we go along, either way, good work!
     
  20. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,693 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,788
    Location:
    Chicago
    Yeah I do get the 100% GPU usage on second card after clocking with Trixx but it doesnt seem to do it all the time and also behaves properly once I go in game according to GPU-Z monitoring. Probably not a good idea to have Trixx restore clocks at startup though.
     
    10 Year Member at TPU
  21. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    482 (0.11/day)
    Thanks Received:
    57
    Location:
    Toronto, Ontario
    Question about this.

    When I view my current sensor screen and compare it to the OP.

    I'm missing quite a few extra readings.

    [​IMG]

    vs

    [​IMG]

    I picked up a Sapphire 6950 yesterday and so far did a shader unlock

    Also cannot adjust Voltage in Trixx with the current version.

    It looks good so far great work.

    [​IMG]
     
    10 Year Member at TPU
  22. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    6,156 (1.68/day)
    Thanks Received:
    988
    So is this app just a version of MSI Afterburner and EVGA precision but for AMD/ATI cards?

    (TL;DR)
     
    10 Year Member at TPU
  23. braveale New Member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I already tried this without success. I try almost things, but I still can't get voltage control.
    I think this is a problem with my model: 21188-00 / 102-C21601-00-AT
    The Sapphire Trixx website says that my model isn't supported, but I don't know why (different voltage regulator, maybe)...
    Well, I still have hope.
     
  24. self_slaughter New Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Has trixx been locked down to prevent non sapphire cards from working now or is catalyst 11.4 doing something to prevent me from changing voltage?

    Just wondering as I just tried trixx 3.0.5 and this version of 3.0.6 but neither work.

    I'm currently running the XFX 6870 Black Edition bios's on both of my sapphire 6870's and figured I'd just ask rather then mess about flashing my bios's again and having to reinstall drivers etc.... lazy i know :roll:
     
  25. The_Soviet87 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    11 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    VA
    It seems as if we are in the same boat together, yay! Hopefully they will add support. Just got to be patient. I tried flashing my Bios and that did not seem to help. Please overlords of sapphire trixx, i beg of you! Have mercy on us loners!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)