• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Can't Get 250 fps in COD4

joeyck

New Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
716 (0.26/day)
Likes
55
#76
lol every one in my clan runs all low settings @ a still (frozen) 250 FPS

and we got core i7's amd x6's and AMD 9xx's CPU's, with 6xxx and 58xx cards lol

i find it much easier to see people, and having a solid 250FPS is always nice ^_^
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,149 (4.40/day)
Likes
5,306
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#77
lol every one in my clan runs all low settings
Back in the early CoD days (CoD1/Uo Expansion) some people used to run the game in completely low settings because It allowed them to see through bushes and hence see people who were using it as cover and kill them. it was mainly used by people who were involved in clan vs clan games but there were still people that used that tactic outside of clan games and it became a heavily debated topic among the CoD crowd and it is general consensus that degrading your graphics so you can shoot through bushes is frowned upon as its an unfair playing field yadayadayada....

but who cares - All i ever needed was a Jeep in CoD1/UO to win the game.
 

InnocentCriminal

Resident Grammar Amender
Joined
Feb 21, 2005
Messages
6,477 (1.38/day)
Likes
844
System Name BeeR 6
Processor Intel Core i7 3770K*
Motherboard ASUS Maximus V Gene (1155/Z77)
Cooling Corsair H100i
Memory 16GB Samsung Green 1600MHz DDR3**
Video Card(s) 4GB MSI Gaming X RX480
Storage 256GB Samsung 840 Pro SSD
Display(s) 27" Samsung C27F591FDU
Case Fractal Design Arc Mini
Power Supply Corsair HX750W
Software 64bit Microsoft Windows 10 Pro
Benchmark Scores *@ 4.6GHz **@ 2133MHz
#78
Back in the early CoD days (CoD1/Uo Expansion) some people used to run the game in completely low settings because It allowed them to see through bushes and hence see people who were using it as cover and kill them. it was mainly used by people who were involved in clan vs clan games but there were still people that used that tactic outside of clan games and it became a heavily debated topic among the CoD crowd and it is general consensus that degrading your graphics so you can shoot through bushes is frowned upon as its an unfair playing field yadayadayada....

but who cares - All i ever needed was a Jeep in CoD1/UO to win the game.
When that mentality was applied in CoD4 most clan servers would kick people for having their settings that low. One of our members had a really bad spec'd rig and would get booted from matches because of it. He eventually upgraded his machine and lived happily ever after.... until we all stopped playing it as it sucked ass.
 

joeyck

New Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
716 (0.26/day)
Likes
55
#79
lmao, i dont think their are any bushes in promod, but yes we lower our settings so all the shadows and all they eye candy lights dont affect the textures of the soldier lol

trust me, i can run this game maxed with no problems, but i have a advantage when it comes to ppl who run it max, and the color is got in game, the soldier pops out more... idk every one has their own cup of tea :)
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,149 (4.40/day)
Likes
5,306
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#80

seensoon

New Member
Joined
Jan 22, 2011
Messages
10 (0.00/day)
Likes
0
System Name Core i5
Processor Core i5 760 intel
Motherboard Asus P7P55 LX
Cooling Cooler Master Hyper 212 Plus
Memory Kingston 1333 2 GB
Video Card(s) HIS Ati Radeon HD 5870
Storage WD 1TB Cavier Black
Display(s) Dell ASFO1 17" LCD
Case Cooler Master USP100
Power Supply Cooler Master Plus 600W
Software Win XP 32 Bit SP3
#81
Hello friends,

Seems like i have had a peep into the oldest memory of some of the members here unintentionally :) but for some this game has been a routine since the day it was released.

Coming toward my petty issue with my fps, i still have it :)

The last step I took was the change of my mother board from Asus P7p55 lx to Intel Dp55wg even against the advises of most of my friend. I am still unsure of the board's performance as I don't have any nearby mode to have it in sli or any such thing but i really have had enough with this Card so my next step would probably to downgrade my video card to Nvidia again. Anything like Gtx460 or 570. The later one seems to be a bit out of budget currently so I may opt 460.

I am still downloading the enterprise version of the Win7 professional 64bit as it offer a 90 days trial version. Lets see how far would that take me to.

Another thing, I have only 2GB of Kingston 1333 ram. Would that be causing any problem? But I remember using 2 GB Ddr2 ram with my C2duo, never had any issue with the fps. Took a lot of your time, will report further once I have the windows installed.

Regards
 

seensoon

New Member
Joined
Jan 22, 2011
Messages
10 (0.00/day)
Likes
0
System Name Core i5
Processor Core i5 760 intel
Motherboard Asus P7P55 LX
Cooling Cooler Master Hyper 212 Plus
Memory Kingston 1333 2 GB
Video Card(s) HIS Ati Radeon HD 5870
Storage WD 1TB Cavier Black
Display(s) Dell ASFO1 17" LCD
Case Cooler Master USP100
Power Supply Cooler Master Plus 600W
Software Win XP 32 Bit SP3
#82
I just installed Win 7 Professional 64 bit and know what,

The damn Catalyst Manager is now WORKING!!!

lol, anyways I hope that if its working then I might be able to squeeze all that this Gpu can offer. So now its confirmed that Win XP is not only updated but too lazy to do the maths itself. All the gamers have to give a green to Win7. I am getting just static fps of 250 now. And...

I installed the most recent version of drivers, 11.1 or so.

Special thanks to all the friends who tried to help me out with this situation.
 
Last edited:
Joined
Oct 29, 2009
Messages
2,516 (0.85/day)
Likes
757
System Name Nightblade / Dell Latitude / Wife's Rig
Processor Core i5 4690K / i7 2720QM / FX-6100
Motherboard Nightblade ITX z97 / Dell 032T9K QM67 / Gigabyte GA-970A-DS3 Rev3
Cooling tower style cooler, plus one 120mm fan / stock blower / CNPS7000V
Memory Patriot Viper 2x8gb DDR3 2400 / Micron 2x4GB DDR3 / 2x4GB 2x2GB DDR3 1333
Video Card(s) MSI Gaming GTX 970 4GB / NVS 4200M 512MB / nVidia GTX 460 1GB
Storage 120GB ForceGT SSD (OS), 2TB WD Black, 250GB Seagate 2.5in / 320GB WD Blue /240GB SSD M500
Display(s) ASUS ROG SWIFT 1440P / Dell 14in @ 1600x900 / Vizio 1080p TV
Case MSI Nightblade Z97 / Dell Latitude / Corsair Full Tower
Audio Device(s) Realtek ALC1150, Microsoft Lifechat 3000 / Intel / ALC887
Power Supply Gold rated 600W / Battery with 95w brick / Antec EA-650 Green
Mouse MadCatz RAT5
Keyboard G510
Software Windows 10 Pro x64 on all
#83
kinda reminds me of CS:S, I'd lower the settings so the flashbangs wouldn't blind me as bad on my CRT lol., and in CS 1.6 i'd run in software mode. in software mode for w/e reason when someone was on a mic it would show a speaker icon above them lol, made it easy to find the ones camping and chatting behind crates.
 

shookuup

New Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
1
#84
Nobody seems to even to know why you want 250 fps. Lol this made me laugh so hard.

At 125 fps and 250 fps you jump differently. You set commands to switch in between them to do a special kind of jump called bounce jumping. One allows you to jump further and one allows you to jump higher. Really skilled cod players know all about this because it allows you to get in tactical positions and over certain obstacles faster for high speed map routing. So if you're a serious cod player not getting 250 fps is a bit of a problem. Don't talk about what the eye can and not see. It doesn't matter the fps effects the jump ability of the game. Also anyone who has ever played cod 4 for an hour can drastically notice a difference between 60 fps and 125 fps and it tends to effect your game play. Also some like to play on 250 fps just standard because they play better overall with it. But when it comes down to it 125 fps is the golden standard for cod 4 and if you don't know that you are most likely high level cod player.
 
Joined
Mar 18, 2008
Messages
4,479 (1.26/day)
Likes
1,027
Location
Australia
System Name Night Rider | Mini LAN PC | Workhorse
Processor AMD FX 8350 | i7 2600 | i7 970
Motherboard GA-990FXA-UD3 AM3+ | GA-H77M-D3H | Gigabyte EX58-UD5
Cooling AMD Wraith cooler| Coolermaster Gemini with Noctua 3000RPM Fan | Big shairkan B
Memory 4x2GB DDR3 G.Skill 1600 6-8-6-24| 2x4GB Corsair 1600 | 6x2GB DDR3 1300 Corsair
Video Card(s) ASUS GTX 970 OC in Sli | Gainward GTX 650 TI GS | ASUS 7970 Matrix
Storage 250GB Plextor SSD Por 5 /1TB WD Black | 500GB WD ES/WD Black | WD 320/Seagate 320
Display(s) Samsung 2494hs 24" 1080P| Samsung 20" S20C300L/DELL 15" | 22" DELL/19"DELL
Case LIAN LI PC-18 | Mini ATX Case (custom) | Atrix C4 9001
Audio Device(s) Onboard | Onbaord | Onboard
Power Supply Silverstone 750 | Silverstone Mini 450W | Corsair CX-750
Mouse Gigabyte aivia krypton gaming mouse | Rapoo V900 | Gigabyte 6850X
Keyboard MAX Keyboard Nighthawk X8 | Creative Fatal1ty eluminx | Some POS Logitech
Software Windows 7 Pro 64 | Windows 7 Pro 64 | Windows 7 Pro 64/Windows 10 Home
#85
I think these days a yr later from the last post most people are more then likely getting 450fps :laugh:
 
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,364 (0.72/day)
Likes
411
Location
Israel
Processor Intel Core i5 3570K @ 4.5Ghz
Motherboard Gigabyte Z77X UD5H
Cooling Antec H20 920
Memory Corsair Dominator Platinum DDR3 4x4GB 2000mhz 9-11-10-24 CR-1
Video Card(s) EVGA GTX 970 SC
Storage Crucial M500 240Gb/Seagate Barracuda 2TB
Display(s) LG 29UM67 2560x1080 75hz IPS
Case Coolermaster 690
Audio Device(s) Creative X-FI Titanium + Sennheiser PC360
Power Supply Corsair TX850
Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#86
Lol.
 

shookuup

New Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
1
#87
I know i'm late.

Obviously this is late but nobody seemed to have any knowledge of why the fps for the game was so important.
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,569 (6.38/day)
Likes
7,469
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#88
Obviously this is late but nobody seemed to have any knowledge of why the fps for the game was so important.
The FPS are so important because they allow you to cheat in the game got it.
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,554 (3.97/day)
Likes
8,061
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#89
Obviously this is late but nobody seemed to have any knowledge of why the fps for the game was so important.
I've seen other games react differently when the frame rate goes very high, as well. It can make playing speed erratic sometimes and alter the dynamics subtly, too.